Avertizare de la meteorologi: Temperaturi de 39 de grade resimtite si radiatii periculoase! Cum va fi vremea in weekend

13

Dupa furtuni si ploi torentiale Romania este lovita de canicula. In mare parte din tara, oamenii au resimtit 39 de grade Celsius, carora li s-a adaugat, un nivel periculos, al radiatiilor solare. Meteorologii au inrosit joi harta Romaniei din cauza caldurii excesive. in vestul si sudul tarii temperaturile resimtite din cauza umezelii, au fost de 38-39 de grade.

Loading...

31 de grade aratau termometrele in Capitala, insa din cauza umezelii s-au resimtit 38.

Doar in Bucuresti, peste 50 de persoane au sunat la ambulanta dupa ce au simtit ca se prabusesc. Nivelul radiatiilor Ultraviolete a ajuns in Bucuresti la peste 8, iar specialistii ne recomanda in aceste conditii sa ne adapostim. Asta pentru ca se pot produce leziuni la nivelul pielii si al ochilor si nu vorbim doar de arsuri solare.

Medicii ne previn ca la un indice UV de peste 8 ne putem alege cu pete pe piele sau cu leziuni ale corneei daca nu purtam ochelari cu protectie solara. in cel mai rau caz, dupa o expunere indelungata, poate sa apara riscul unui cancer de piele.

PROGNOZA METEO. Vremea se va mentine calduroasa, caniculara in unele regiuni, cu disconfort termic in accentuare dupa-amiaza. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

PROGNOZA METEO VINERI

iN tARa
Vremea va fi calduroasa, caniculara pe arii restranse in nord-vest si izolat in sud-estul tarii. Dupa-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, cu precadere in zonele de campie, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 29 si 35 de grade, iar cele minime intre 13 si 24 de grade, usor mai scazute in estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza si seara, local la deal si la munte si pe arii
restranse in restul teritoriului, mai ales in sud-est. Vor fi cantitati de apa izolat mai insemnate si conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile sud-estice, dar de scurta durata si in timpul ploilor.

LA BUCUREsTI
Vremea va fi calduroasa, cu disconfort termic in accentuare dupa-amiaza. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara, cand vor creste sansele pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 17…20 de grade.

PROGNOZA METEO SaMBaTa

iN tARa
Vremea se va mentine calduroasa, caniculara in regiunile nord-vestice. Disconfortul termic va fi accentuat, indeosebi in zonele de campie, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 14 si 24 de grade, usor mai scazute in estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local la deal si munte si in sud-est si pe suprafete mici in restul tarii. Aversele vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor fi izolat mai insemnate si vor fi posibile caderi de grindina.

LA BUCURESTI
Vremea se va mentine calduroasa, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara cand va creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 16…19 grade.