Alerta ANSVSA: Produse din Penny si Carrefour, periculoase pentru consum

195

Mai multe tipuri de produse alimentare au fost retrase de la comercializare din supermarketurile din tara, dupa ce autoritatile sanitar-veterinare au descoperit neconformitati.

Carrefour Romania a initiat retragerea de la comercializare a produsului Marar maruntit, ca urmare a depasirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide, iar CICOM SRL a cerut retragerea de la rafturi a doua sortimente de inchetata, ca masura de preventie, existand suspiciunea ca acestea sunt neconforme, anunta Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Loading...

„Va informam ca societatea CARREFOUR ROMANIA S.A. a initiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos (Marar maruntit – n.r), ca urmare a depasirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim,Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin”, a transmis ANSVSA:

Se recomanda persoanelor care detin produse din lotul descris mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat.

Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.

„Acesti contaminanti pot prezenta un risc potential pentru sanatate in caz de consum repetat, pe termen lung”, se mai arata in informarea ANSVSA.

De asemenea, institutia anunta si retragerea de la comercializare a doua sortimente de inghetata.

„Va informam ca producatorul CICOM SRL, a initiat retragerea de la comercializare a produselor, ca masura de preventie, existand suspiciunea ca acestea sunt neconforme. Din grija fata de consumatori, REWE Romania recomanda clientilor care au achizitionat produsele mentionate mai sus sa NU le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituita, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal”, a mai transmis ANSVSA.