Ministrul Eduard Novak a castigat medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Este a patra medalie din palmares

93

Ciclistul roman Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului si Sportului, a cucerit medalia de argint in proba de urmarire individuala pe 4.000 m (categoria C4), vineri, pe Velodromul Izu, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Novak a fost invins in finala pentru medalia de aur de slovacul Jozef Metelka, in ciuda unui start mai bun.

Loading...

Metelka a fost mai bun si in calificarile de vineri, fiind inregistrat cu timpul de 4 min 22 sec 772/1000, nou record mondial, in timp ce Novak a sosit al doilea, in 4 min 31 sec 212/1000.

Novak a adus astfel prima medalie a delegatiei Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Tokyo si a patra din palmaresul sau. A doua medalie pentru Romania la Jocurile Paralimpice de la Tokyo a fost adusa de Alex Bologa, care a castigat bronzul la judo.

Eduard Novak (44 ani) mai are un aur in 2012, la Londra (ciclism – urmarire individuala, categoria C4), un argint in 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) si un alt argint la Londra in 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4)

Bilantul Romaniei in istoria Jocurilor Paralimpice este completat de medalia de bronz castigata de Alex Bologa, in 2016, la Rio (judo – cat. 60 kg).

Novak, dupa ce a fost primul ministru care participa la Jocurile Olimpice sau Paralimpice, devine si primul ministru in functie medaliat in istoria Jocurilor. Tot vineri, la ciclism pe velodrom, Eduard Mihaita Moescu s-a clasat pe locul 17 in proba de contratimp pe 1.000 m, cat. C1, din 22 de participanti.