Si Radu Paraschivescu i-a returnat decoratia lui Iohannis: „M-a suparat pentru ca l-am creditat prin vot. Nu mai avem dreptul sa ne numim o tara, ne numim suprafata, teritoriu”

7487

Scriitorul Radu Paraschivescu i-a returnat, luni, presedintelui Iohannis decoratia primita in februarie 2020. Informatia a fost data publicitatii de politologul Vladimir Tismaneanu, duminica nopate, dupa ce si actorul Marius Manola a anuntat ca ii returneaza decoratia lui Iohannis.

„Nu comit nicio indiscretie cand scriu ca prietenul meu real si virtual, scriitorul, eseistul si traducatorul Radu Paraschivescu si-a predat decoratia luni. Nici el, nici Marius Manole nu depind de bugetul statului asa cum decid sa-l administreze, arbitrar, abuziv si punitiv, marionetele lui Iohannis, diversii Citu, Ciuca si Ciolacu. Este vorba aici de coloana vertebrala, de onoare si, da, de bun simt. Ceea ce se configureaza acum in Romania este mai mult decat o coalitie. Se produce o unificare a mafiilor. Sub steagul atotbiruitor rapacitatii, al cupiditatii, al lipsei de rusine…”, a anuntat Vladimir Tismaneanu.

Loading...

Decorat cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler (sectiunea Literatura), in februarie 2020, Paraschivescu a anuntat in urma cu o luna ca intentioneaza sa ii returneze medalia lui Iohannis. Luni, fara sa anunte public, Praschivescu si-a dus la indeplinire promisiunea.

„Vreau s-o dau inapoi. E pur si simplu o atitudine pe care simt ca trebuie sa o am. Simt ca e un gest pe care trebuie sa il fac pentru ca, dupa parerea mea, nu trebuie sa mai tin obiectul acela la mine in casa. M-a suparat pentru ca l-am creditat prin vot (pe Klaus Iohannis – n.r.). Si nu doar prin vot. Si am spus ca lucrurile pe care le face sunt lucruri bune. Chiar au fost, pana la un punct.

M-am facut ca uit, desi nu am uitat, ca el e fostul viitor premier al USL-ului, premierul GRIVCO, incardasit cu Dan Voiculescu, cu Victor Ponta si alti domni de bine. Si am tot spus ca omul are dreptul la a doua sansa si ca va fi un om reformat din punct de vedere moral si va conduce bine lucrurile.

Povestea pe care domnia sa, impreuna cu clasa politica, o arata de cateva luni incoace ma face sa iau in calcul foarte serios restituirea decoratiei. Ce se intampla cu noi in ultimele luni, nu cred ca ne mai da dreptul sa ne numim o tara. Ne numim suprafata, ne numim teritoriu. Pentru ca tara, in momentele grele, se aduna. Si locuitorii ei au o forma de solidaritate. Acum, de cand cu pandemia asta, suntem un teritoriu populat de doua triburi: tribul vaccinatilor si tribul nevaccinatilor. Triburile astea doua isi dau in cap, se agreseaza in toate felurile posibile si in toate mediile posibile”, a spus Radu Paraschivescu la Digi FM.

Actorul Marius Manole a venit, duminica seara, cu noi explicatii in legatura cu decizia sa de a-i returna lui Klaus Iohannis medalia pe care a primit-o de la presedinte in 2016.

„Am decis sa inapoiez decoratia Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, cu care am fost decorat in 2016 la Palatul Cotroceni, din partea Presedintelui Romaniei.

L-am votat pe presedinte si tin minte noaptea in care a fost ales. Ce mare bucurie era pe strazi ca in sfarsit PSD-ul nu mai putea face rau acestei tari. Urma sa avem un presedinte care tine cu tara. Ghinion. Nu l-am avut.

Am stat in Piata Victoriei in frig, in ploaie pentru a apara justitia si democratia. Cand a plecat Dragnea iarasi am crezut ca am invins. Ghinion, propriul nostru presedinte urma sa ne faca cel mai mare rau. Omul in care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intra in Guvern pe usa din fata, pe covorul rosu. De
asemenea, VREA SA PREIA SI SEFIA COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTATILOR, cu alte cuvinte sa refaca comisia Nicolicea& Iordache, de aceasta data chiar cu PNL. Totul sub obladuirea presedintelui Iohannis. Halucinant, nu?

Nu as fi crezut ca intr-o zi va trebui sa protestez din nou, chiar daca datele sunt acum altele. Presedintele Romaniei pentru mine este un tradator. Returnez, asadar, decoratia primita, maine la ora 10:00 la Palatul Cotroceni.

Sunt mandru de realizarile mele si publicul nu poate fi mintit cu decoratii venite din partea celor care nu iubesc tara. Oricum in ultimii ani Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administratia tarii.

ps. Plec sa joc in seara asta RICHARD3, sa mai spui Shakespeare nu e actual…”, a transmis Manole, duminica seara.