Bucurestenii au rabufnit la adresa Gabrielei Firea! Protest cu zeci de ligheane in fata Primariei fata de lipsa apei calde si a caldurii!

86

Peste 50 de persoane s-au adunat joi, in fata Primariei Capitalei, pentru a protesta fata de problemele privind lipsa apei calde si a caldurii din unele zone din Bucuresti.

Loading...

„Protestam pentru ca nu avem apa calda si caldura intr-o buna bucata din Bucuresti. Am venit cu lighean in care ne spalam ca pe vremea lui Ceausescu. (…) Nu stiu ce se va schimba, depinde de primar si de administratie. Speram sa se cheltuiasca mai putini bani pe alte lucruri care nu sunt necesare. Avem cel mai scump targ de Craciun, de exemplu. Pentru asta sunt bani si pentru foarte multa publicitate pentru primarie, la televizor”, a spus Maria, o protestatara.

„Suntem aici cu ligheane pentru ca sistemul de termoficare din Bucuresti are niste probleme foarte mari in momentul de fata, tevile sunt ciuruite, vechi de 50 – 60 de ani, trebuiau schimbate de acum 30 de ani si la ora actuala nu mai poate sa duca agentul termic – ori nu ajunge la noi, ori sunt calai caloriferele. Ce se va intampla la iarna cand vor fi -10 grade? Sistemul va pica, cel mai probabil”, a declarat organizatorul actiunii, Ruxandra Burcescu, citata de Agerpres.

Ea a precizat ca nu este un protest, ci un flashmob, iar ligheanul pe care l-a adus are peste 30 de ani vechime si a prins si vremurile din timpul comunismului, cand, de asemenea, erau probleme cu apa calda si caldura.

„La un moment dat nu am mai avut nici eu apa calda si caldura si problema asta a durat si am zis – de ce nu face nimeni nimic in sensul asta si am inceput sa fac o documentare, am vazut cat de grave sunt problemele si am zis ca este cazul sa atragem atentia Primariei, cumva. Problema a fost ca eu stau cumva pe langa Spitalul Marie Curie si nici ei nu au avut apa calda si caldura… Un spital, unde sunt copii bolnavi, sa nu aiba apa calda si caldura. Din cate am inteles, ‘Daruieste Viata’ s-a oferit sa le doneze un cazan sa se incalzeasca”, a mai spus Ruxandra Burcescu.

Persoanele adunate in fata Primariei Capitalei au batut in ligheane si au scandat sloganuri precum „Vrem caldura, nu doar pe factura”, „Apa calda si caldura, nu program ca-n dictatura”.