Cine este nou ambasador propus de Joe Biden sa vina la Bucuresti?

76

Presedintele Joe Biden a propus-o pentru postul de ambasador al SUA in Romania pe diplomatul de cariera Kathleen Ann Kavalec, a comunicat postul Radio Romania.

Este astfel posibil ca pentru prima data o femeie sa devina ambasador al SUA in aceasta tara. Senatul Congresului SUA va trebui sa o aprobe pe Kavalek pentru aceasta functie. Din 2019 Kavalek ocupa functia de sef al misiunii SUA la OSCE in Bosnia si Hertegovina. Anterior a lucrat in Biroul pentru problemele Europei si Euro-Asiei al Departamentului de Stat al SUA, a fost director al Departamentului pentru problemele Federatiei Ruse si adjunct al sefului misiunii SUA la UNESCO de la Paris. Kavalec a lucrat la ambasadele SUA din Bucuresti, Kiev si Moscova (de doua ori), a absolvit Universitatea California de la Berkeley si Universitatea Georgetown de la Washington, stapaneste limbile romana, spaniola, portugheza, franceza si rusa.
Postul de sef al misiunii diplomatice a SUA in Romania este vacant de la inceputul anului 2021, cand fostul ambasador Adrian Zuckerman a parasit Romania.

Loading...