Meniul de la nunta Simonei Halep. Ce este piperchi targasiti si din ce se prepara

Simona Halep (29 de ani) se numeşte de miercuri după amiază şi Iuruc, după ce s-a căsătorit cu Toni Iuruc (42 de ani). Cei doi au o relaţie din 2019, iar în vară s-au logodit în cadrul unei ceremonii restrânse.

Petrecerea de după cununia civilă a avut loc la Constanţa, la clubul pe care îl deţine naşul celor doi miri, Dani Caramihai, şi au fost invitate 300 de persoane. Antrenorul Darren Cahill nu a putut ajunge şi a postat un mesaj: „Un cuplu senzațional. Petrecere frumoasă alături de familie și prieteni diseară!”

Loading...

Cununia religioasă şi petrecerea de nuntă vor avea loc anul viitor.

Dan Bittman, Loredana Groza şi formaţia Pindu, care interpretează muzică machedonească, au fost cei care au întreţinut atmosfera unei petreceri la care, printre alţi, s-au aflat Gică Hagi, Gică Popescu, Florin Răducioiu, Ilie Năstase etc.

Ce meniu a fost servit la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc

„Corner tradiţional românesc”

mix de platouri tradiţional româneşti (mezeluri de Covasna şi brânzeturi)
plăcinte Machedoneşti servite cu lapte bătut
salată de vinete servită cu ardei copţi
zacuscă de legume
piperchi din ardei graşi cu roşii şi brânză de oaie
piure de năut cu muguri de pin şi pătrunjel servit cu lipie
platou de crudităţi

Aperitiv

scoici Saint Jaques şi trei tipuri de tartar.
piept de raţă cu Chutney de mango
terină de foie gras cu trufe tartar de vită cu chips de cartofi dulci
tartar de ton cu biscuiţi de miso
scoici Saint Jaques cu sos de unt şi citrice
tartar de langustine cu îngheţată de avocado şi vanilie

Peşte
peşte alb Corvina şi caracatiţă servite pe un pat de ridiche
piure de broccoli şi vinegretă de mango

Sarmale
în foi de viţă
în foi de varză

Carne
muşchi de vită maturat de origine Argentina cu sare roz de Himalaya şi piept de porumbel
langustină servită cu sparanghel, sos brun şi dulceaţă de cireşe cu zmeură

Open bar
Şampanie Dom Perignon,
Johnnie Walker, Glenmorange, Chivas Regal, Mars Kasei

Ce sunt piperchi târgâsiti, mâncare tradiţională aromână

Pentru că vorbim despre două familii de machedoni, iar cei mai mulţi dintre invitaţii de la nunta au fost rude, din meniu nu avea cum să lipsească felul piperchi târgâsiti.

Este tocăniţă de ardei cu roşii şi brânză sărată, cu sos îngroşat cu ou. Se găteşte în tigaie şi nu are nevoie de ceapă călită, însă iese ceva delicios. Este nevoie ca roşiile să fie foarte coapte, zemoase, iar ardeii proaspeţi pentru a fi tari.

Conform siteului divainbucatarie.ro, sosul trebuie îngoşat cu ouă, dar nu trebuie să arate ca o omletă. Pentru acest lucru, atunci când sunt adăugate ouăle, bătute bine în prealabil, trebuie amestecat rapid pentru a nu apuca să se coaguleze.