Simona Halep a primit cea mai inalta distinctie a Patriarhiei: Ordinul „Crucea Patriarhala”. Patriarhul Daniel: „E pentru multi tineri un simbol al sperantei”

10

Patriarhul Daniel i-a acordat joi Simonei Halep cea mai inalta distinctie a Patriarhiei Romane – ”Crucea Patriarhala”, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Resedinta Patriarhala.

Loading...

„Simona este pentru multi tineri astazi un simbol al harniciei, perseverentei si sperantei. Ne bucuram sa scoatem in evidenta ca toate realizarile domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort sustinut, prin efort constant. Pe langa toate acestea insa, Biserica, draga Simona, pretuieste foarte mult faptul ca marturisiti in public prin semnul Sfintei Cruci credinta crestina ortodoxa si prin aceasta aratati ca reprezentati cu fidelitate poporul roman credincios, jertfelnic si talentat. Va dorim ani multi, cu sanatate si bucurie si mult ajutor de la Dumnezeu!”, i-a urat Patriarhul la oferirea distinctiei, potrivit basilica.ro.

Halep a multumit pentru distinctia primita, marturisind ca este onorata si in acelasi timp foarte emotionata. Sportiva a mai primit de la Patriarhul Daniel o Biblie „Centenar”. Totdeauna multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit si pentru familia in care am crescut. Ma bucur ca sunt romanca, ma bucur ca sunt pe acest pamant si sper sa bucur cat mai multi oameni si copii, sa-i inspir sa reuseasca si ei ceea ce-si doresc. Slava Domnului si Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!, a spus Simona Halep.

La eveniment au fost prezenti parintii Simonei Halep si alti apropiati ai campioanei, precum si consilieri patriarhali. Simona Halep e campioana la Wimbledon dupa ce-a trecut in finala de Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2. Succesul de la Wimbledon, al doilea Mare slem din palmaresul sportivei din Constanța, il depaseste ca intensitate pe cel realizat in 2018 la Roland Garros. Printre cei care au primit Ordinul „Crucea Patriarhala” sunt Constantin Balaceanu-Stolnici si Traian Basescu.