Doctorita premiata de primarie pentru profesionalism, retinuta dupa ce ar fi luat de 14 ori spaga

18

Medic specialist Psihiatrie la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, doctorița a fost reţinută de poliţişti şi apoi arestată preventiv timp de 30 de zile pentru luare de mită (14 acte materiale). Femeia lucrează ca medic psihiatru la spitalul din Cavnic de peste 7 ani.

Nina Benciu mai activa şi în cadrul cabinetului medical privat pe care-l deţinea în Baia Mare. Oficial, medicul a intrat în concediu de odihnă începând de luni, 13 septembrie 2021. În acea zi, ea a fost reţinută pentru 24 de ore, iar marţi, 14 septembrie, a fost luată decizia arestării preventive pentru următoarele 30 de zile, scrie Mediafax.

Loading...

Nina Benciu a cerut instanţei ca în cazul său să fie luată o altă măsura preventivă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu, însă instanţa a respins cererea admiţând propunerea procurorului.

În urmă cu 3 ani, medicul Nina Benciu a primit din partea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, o diplomă de onoare, “pentru profesionalism, dedicaţie şi implicare responsabilă în sprijinirea activităţilor de asistenţă socială la nivelul municipiului Baia Mare”. La Spitalul din Cavnic existau doar doi medici psihiatri angajaţi.

“Încheierea penală nr. 63/DL din 14.09.2021:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 416/P/2021, şi în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă a inculpatei, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (14 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 septembrie 2021 până în 13 octombrie 2021 inclusiv. Respinge cererea inculpatei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare cu inculpata Benciu Nina şi de la comunicare cu reprezentantul parchetului.Pronunţată în camera de consiliu azi, 14 septembrie 2021, ora 15:38”, se arată pe portalul instanţei de judecată.