Florin Citu, intrebat daca va demisiona: „Niciodata. Eu nu sunt un om iresponsabil, sa las Romania in iarna fara guvern”

Florin Citu a declarat, miercuri, ca „niciodata” nu va demisiona din fucntia de premier, acuzat USRPLUS ca aplica „metoda Dragnea”. Intrebat de jurnalisti daca va demisiona pentru a pune capat crizei politice, Citu a raspuns ca „niciodata”.

„Niciodata. Eu nu sunt un iresponsabil. Sa arunci Romania in aer, sa lasi Romania fara guvern in prag de iarna, cand avem deja vedeti cate probleme – valul patru (al pandemiei de COVID-19), avem pretul la energie, urmeaza discutia despre salariul minim, bugetul pentru anul viitor. Sa arunci Romania in aer – nu sunt iresponsabil, nu voi face acest lucru. Metoda Dragnea vad ca este adoptata de alti colegi, dar nu va fi niciodata adoptata de mine”, a afirmat Citu la sediul Guvernului, conform Aktual24.

Loading...

Intrebat daca, in opinia sa, este necesara o discutie tete-a-tete cu seful statului, asa cum a afirmat presedintele PNL, Ludovic Orban, premierul a replicat: „Domnul presedinte decide daca vrea sa aiba o discutie si cu cine sa aiba o discutie”.

„Eu am spus si, vedeti, de fiecare data solutia era una foarte simpla: un ministru al Justitiei imediat, care sa isi faca treaba si sa nu obstructioneze actul guvernamental. Nu a fost acea solutie. Foarte bine. Era o alta solutie retragerea motiunii. Nici aceasta nu s-a intamplat. Vedem, dupa aceea, care sunt solutiile pe masa in viitor”, a sustinut Florin Citu.

Citu a mai sustinut ca presedintele Senatului, Anca Dragu, vrea sa scoata USR PLUS de la guvernare prin sesizarea catre CCR in care solicita ca prim-ministrul sa fie obligat sa numeasca noi ministri, adaugand ca demersul este unul „hilar”.

„Eu cred ca doamna presedinte al Senatului vrea sa scoata USR de la guvernare, pentru ca asta inteleg, de fapt. Si inteleg ca doamna spune ca trebuie sa vin cu noi ministri. Daca se schimba configuratia Guvernului, nu pot sa fie ministri de la USR PLUS. Deci, (…) ne spune sa scot USR de la guvernare. Este un demers hilar, cel putin, dar succes!”, a declarat Florin Citu la Palatul Victoria.

Presedintele Senatului a sesizat, miercuri, Curtea Constitutionala asupra unui conflict juridic de natura constitutionala dintre Guvern si prim-ministru, pe de o parte, si Parlament, pe de alta parte.

„Solicit instantei de contencios constitutional sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei si prim-ministru, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, pe de alta parte, nascut din incalcarea dispozitiilor constitutionale referitoare la obligativitatea obtinerii acordului Parlamentului in cazul remanierii guvernamentale, efectuate dupa schimbarea compozitiei politice a Guvernului. De asemenea, cer obligarea prim-ministrului la a formula propuneri de ministri si a le inainta Parlamentului in vederea pronuntarii asupra noii compozitii politice a Guvernului”, a aratat Dragu intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.