Simona Halep, in finala Transylvania Open dupa o victorie zdrobitoare impotriva Martei Kostyuk

47

Simona Halep, locul 18 WTA, s-a calificat sâmbătă în finala Transylvania Open, după ce a învins-o fără drept de apel, cu scorul de 6-0, 6-1, pe ucraineanca de 19 ani Marta Kostyuk, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 6. Meciul s-a încheiat după o oră și două minute.

Marta Kostyuk este adolescenta care a produs surpriza în sferturile de finală și a eliminat-o pe cealaltă adolescentă a turneului, Emma Răducanu, câștigătoarea de anul acesta de la US Open, care a scris istorie.

Loading...

Simona Halep a făcut un prim set perfect, la jumătatea căruia Kostyuk a solicitat un time out medical, motivat de o durere resimțită la coapsă. În setul secund, ucraineanca a jucat ceva mai bine, reușind să câștige singurul game din meci, fără a-și găsi însă ritmul și fără a reuși să se opună jocului impecabil al Simonei Halep, scrie Mediafax.

Este prima finală a unui turneu WTA în care ajunge anul acesta Simona Halep. Ea a avut de suferit competițional de pe urma accidentării din luna mai, când se afla în turneu la Roma, ruptura musculară suferită ținând-o departe de terenul de joc câteva luni. Din cauza aceasta, fostul nr. 1 mondial a ieșit și din top 10, pentru prima dată după șapte ani și jumătate.

În finala Transylvania Open, care se va desfășura duminică, Simona Halep, favorita nr. 1 a turneului, o va întâlni pe Anett Kontaveit, din Estonia, care, în cazul unei victorii, se va califica pentru prima dată la Turneul Campioanelor. „O finală de basm. Două jucătoare în mare formă, extrem de motivate și cu multă experiență”, apreciază organizatorii Translylvania Open.

Calificarea în finala de la Cluj-Napoca este recompensată cu un premiu de 16.398 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.

„Este un vis devenit realitate pentru mine, mi-am dorit foarte mult să joc finala aici”, a spus Simona Halep la interviul de pe teren. „Este un turneu acasă, unde îmi doresc întotdeauna să joc bine. Am făcut una dintre cele mai bune partide de tenis ale mele în această săptămână, sunt foarte motivată și abia aștept să joc finala de mâine”, a declarat românca.