Purtatorul de cuvant al AUR, prins de SPP cu droguri in Parlament. Reactia presedintelui George Simion: „Nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru”

Purtatorul de cuvant al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost prins cu canabis chiar in Parlament de catre ofiterii SPP. „In data de 26 august 2021, politisti din cadrul Sectiei 17 au fost solicitati de SPP sa se prezinte la unul din punctele de acces in cladirea Parlamentului, unde a fost identificat un barbat care avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.

Lucrarea intocmita a fost transmisa unitatii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrala, a transmis Politia Capitalei”, a transmis vineri Politia Capitalei.

Loading...

Surse politice au declarat ca este vorba despre Mircea Gheorgheosu, purtator de cuvant al AUR. Mircea Chirila Gheorgheosu este angajat al Senatului. El a fost dus la sectia de politie.

Asupra lui ar fi fost gasite 0,5 grame de cannabis, despre care a declarat ca sunt pentru consum personal.

George Simion a avut o reactie deplasata fata de aceasta infirmatie: „Asteptam desfasurarea anchetei si apoi ne vom pronunta. Cu siguranta domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru”.

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a confirmat, vineri, ca un angajat al grupului parlamentar al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost depistat cu substante interzise asupra lui, joi, la controlul pentru accesul in cladirea Parlamentului, fiind retinut si predat Politiei.

„Este adevarat, ieri, la controlul regulamentar pentru accesul in cladirea Parlamentului, un angajat de la grupul parlamentar AUR a fost depistat cu substante interzise asupra lui, a fost retinut si predat Politiei si este o ancheta in derulare”, a precizat Dragu.

Intrebata daca Senatul poate lua anumite masuri asupra celui in cauza, ea a mentionat ca acesta este angajat al grupului AUR, insa cazul va fi pus in discutie la Comisia de disciplina.

„Este angajat al grupului AUR la Senat, este o mentiune importanta pe care trebuie sa o facem aici, este grupul AUR care trebuie sa faca ceva, noi vom pune in discutie in Comisia de disciplina acest caz, mai ales ca trebuie sa aratam ce se poate intampla, trebuie sa aratam ca lucrurile nu pot merge in felul acesta”, a afirmat presedintele Senatului.

Cat despre faptul ca angajatul AUR le-ar fi spus celor de la SPP ca asupra lui s-a gasit o cantitate foarte mica de substanta interzisa, pentru folos propriu, Anca Dragu a spus ca legea nu permite acest lucru.

„Legea nu permite nici pentru consum propriu si categoric este o infractiune grava, dar acest caz este instrumentat deja de Circa 17 Politie”, a conchis presedintele Senatului.