Mesajul lui Rashford dupa atacurile rasiste la adresa sa: Imi cer scuze ca am ratat la loviturile de departajare! Sunt barbat de culoare din Manchester. Daca nu mai am nimic, raman cu asta

25

Jucatorul Marcus Rashford a scris, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca regreta ca nu a reusit sa transforme la loviturile de departajare din finala Euro-2020, dar niciodata nu isi va cere scuze pentru ceea ce este, dupa mesajele rasiste la adresa sa.

„Nici nu stiu de unde sa incep si nu stiu nici cum sa exprim in cuvinte ceea ce simt in acest moment. Am avut un sezon dificil, cred ca asta este limpede pentru toata lumea si probabil ca am intrat in final[ lipsit de incredere. Mereu am avut incredere sa bat penaltiuri, dar acum am simtit ca ceva nu este in regula. In timp ce ma indreptam spre minge, am incercat sa mai castig putin timp, dar, din pacate, rezultatul nu a fost cel pe care l-am dorit. Simt ca mi-am dezamagit coechipierii.

Loading...

Simt ca am dezamagit pe toata lumea. Acea lovitura de la 11 metri a fost singurul lucru la care mi s-a cerut contributia in finala. Pot sa marchez de la 11 metri si in somn, asa ca de ce nu pot si acum? Gandul asta il aveam in cap si dupa ce am pus mingea pe punctul cu var, probabil ca nu exista cuvand sa descriu sentimentul trait. O finala. 55 de ani. Un penalty. Istorie. Tot ce pot sa spun este ca imi pare rau. Mi-am dorit ca lucrurile sa decurga diferit.

In timp ce imi prezint scuzele, vreau sa-mi evidentiez coechipierii. Am trait in aceasta vara cel mai bun cantonament si voi sunteti motivul. S-a construit o fratie care e imposibil de distrus. Succesul vostru este si al meu. Esecurile voastre sunt si ale mele. Am crescut intr-un sport in care ma astept sa se scrie lucruri despre mine. Fie ca este culoarea pielii mele, locul in care am crescut sau, cel mai recent, cum decid sa-mi petrec timbul liber.

Pot accepta sa fiu criticat pentru evolutia mea din teren oricand, toata ziua, lovitura mea de la 11 metri nu a fost suficient de buna, trebuia sa marchez, dar nu-mi voi prezenta niciodata scuze pentru cine sunt sau pentru locul din care provin. Nu m-am simtit niciodata mai mandru decat atunci cand am imbracat tricoul cu trei lei pe piept si mi-am vazut familia incurajandu-ma dintr-o multime de zeci de mii de oameni.

Am visat la zile ca acestea. Mesajele pe care le-am primit astazi m-au coplesit si, vazand raspunsul din Withington aproape ca am izbucnit in plans.Comunitatile care m-au imbratisat mereu continua sa imi fie aproape.

Sunt Marcus Rashford, 23 de ani, barbat de culoare din Withington si Wythenshawe, sudul orasului Manchester. Daca nu mai am nimic, raman cu asta. Pentru toata mesajele frumoase, va multumesc. Voi reveni mai puternic. Vom reveni mai puternici”, a scris Rashford pe Twitter.

Marcus Rashford, dar si Jadon Sancho si Bukayo Saka, cei trei jucatori care au ratat la loviturile de departajare in timpul finalei Euro-2020 pierdute de Anglia in fata Italiei, duminica, pe Stadionul Wembley, au fost victime ale comentariilor rasiste pe retelele de socializare dupa meci.