Liviu Dragnea iese din inchisoare, dupa ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea de eliberare conditionata

24

Fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea iese din inchisoare, dupa ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare conditionata. Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In sedinta de joi, Dragnea a declarat in fata instantei ca a avut un comportament bun si a ceut sa-i fie admisa crerea, transmite Digi24.

„Cu decenta si demnitate am dus pedeapsa. Am iesit la munca in fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense in fiecare luna in care am fost la munca, inclusiv in ultima luna, luna iunie”, le-a spus Dragnea judecatorului.

Loading...

Liviu Dragnea a solicitat Judecatoriei Sectorului 5, in aprilie, sa fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând ca a indeplinit fracţia necesara de 2/3 din pedeapsa.

Pe 27 aprilie, Judecatoria Sectorului 5 i-a respins insa cererea de eliberare condiţionata, Dragnea a facut contestaţie, respinsa de Tribunalul Bucuresti pe 27 mai.

In motivarea deciziei de la Tribunalul Bucuresti, se arata ca „instanţa a apreciat ca, din analiza coroborata a situaţiei personale a petentului, nu si-a format convingerea ca acesta a dat dovezi temeinice de indreptare”.

In paralel, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucuresti in care solicita stramutarea de la Tribunalul Bucuresti la un alt tribunal din ţara a procesului privind eliberarea sa condiţionata din inchisoare. El susţinea ca judecatorii de la Tribunalul Bucuresti nu pot fi imparţiali in judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţa de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernarii PSD.

Desi decizia Tribunalului Bucuresti era una definitiva, Curtea de Apel Bucuresti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

Liviu Dragnea se afla in penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv ca nu este lasat sa munceasca in atelierul auto al inchisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la munca, dupa ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, in prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câstigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind ca i s-au incalcat mai multe drepturi, printre care dreptul la munca si la ingrijire medicala.