Romania, lovita de un val de aer polar! Cu cat scad temperaturile

12

Romania va fi lovita de un val de aer rece, astfel ca temperaturile vor scadea drastic de la mijlocul saptamanii viitoare. Astfel, incepand de miercuri, vremea se va raci in nordul si estul tarii, in Transilvania, Moldova si in Maramures, iar joi, frigul se va extinde in toata tara, temperaturile coborand pana la 20 de grade Celsius.

Loading...

„Temperaturile scad la inceput in zona de nord a tarii. Marti, cand, de exemplu, in nordul Moldovei vor fi doar 16 grade, dar in sud peste 30 de grade Celsius, in Lunca Dunarii – 34. Miercuri se raceste peste tot si cam asa ramane pana la sfarsitul saptamanii cu temperaturi in general pana la 25 -26 de grade, in nordul moldovei si estul Transilvaniei o sa fie zile cand in anumite dupa amiezi temperatura sa nu treaca de 15-16 grade Celsius”, a declarat, la Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM.

Cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani

Saptamana 16.09.2019 – 23.09.2019

Valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestui interval in jumatatea nordica a teritoriului, iar in rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi local excedentar in nordul tarii si in general deficitar in regiunile extracarpatice, mai ales in zonele sud-vestice. in rest, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Saptamana 23.09.2019 – 30.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general deficitare la nivelul intregii tari, dar mai ales in sud-vestul teritoriului.

Saptamana 30.09.2019 – 07.10.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, in toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa in jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

Saptamana 07.10.2019 – 14.10.2019

Mediile valorilor termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile sudice si sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru aceasta saptamana va fi in general excedentar in vestul si nord-vestul teritoriului, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, arata A1.