Victor Rebengiuc a rabufnit! „Au facut doi golani un program de guvernare, facut pe un sistem Caritas si iacata, ca falimentul e aici”

7

Cateva sute de artisti au protestat in weekend, fiind nemultumiti de taierile de buget din si concedierile din institutiile de cultura.

Loading...

„Eu nu ma supar ca-i da pe unii afara, probabil ca sunt unii care stau degeaba, dar astia care au fost dati acuma afara, care sunt angajati cu prestari servicii, ce fac ei, lumini, sonorizare, video, lucruri absolut necesare pentru un spectacol in secolul 21. Nu mai e spectacolul de la Comedia Franceza pe vremea lui Ludovic al XIV-lea, cand joci cu lumanari in sala si cu cinci perdele. Am vazut un spectacol minunat la National, „Padurea Spanzuratilor”, facut de Afrim, multe, mult video in el, sunet extraordinar, lumini minunate.

Suntem in alt secol. Rezolvarea? Sa vina niste oameni destepti, deci au facut doi golani un program de guvernare, facut pe un sistem Caritas si iacata, ca falimentul e aici, a venit deja, si au adus niste prosti care sa nu miste in front sa aplice acest program. Eu nu mai sper pentru mine ca nu mai am ce sa sper ca azi-maine pot sa mor, am 86 de ani. Nu ma lupt pentru viitorul meu. Ma gandesc la nepotul meu, de exemplu, care o sa fie obligat sa plateasca datoriile care se fac acuma si sa vedem daca o sa aiba de unde”, a declarat Victor Rebengiuc.

„Eu sunt actor independent, sunt colaborator in diferite teatre, sigur ca nu am fost platiti luni de zile in teatrele unde colaboram, am inteles, am zis ca vor veni banii candva, nu e o problema, numai ca acum tearele au fost sfatuite sa renunte la colaboratori, ceea ce mi se pare nedrept. Noi am ajuns in teatre in urma unor auditii, in urma unui concurs cu zeci, sute de oameni uneori si regizorii, anumiti regizori, au considerat ca suntem potriviti pentru aceste roluri. Este absurd sa renunti la colaboratori, sa te trezesti ca, dupa ce ai jucat un an-doi spectacolul, sa inlocuiesti colaboratorii. E nedrept. Acesta este unul dintre motive, celalat este ca din cauza lipsei bugetelor, nu se mai fac noi productii”, a declarat Maria Obretin.

„E prea mult si prea josnic, ca sa spun asa. Pare o razbunare undeva de gasti de clasa a doua asa. „Ah, v-am marit salariile si acum strigati impotriva noastra? Lasa ca vedeti voi! Uite nu mai sunt bani in buget, taiati, faceti, rezolvati”. S-a ajuns mult prea departe. Nepriceperea lor, nici nu stii daca e nepricepere, doar rea-vointa sau si una, si alta”, spune si actorul Marius Florea Vizante.

„Am venit aici pentru institutiile care tin de cultura, ma refer la teatre, opera, muzeele nationale, s-au taiat fonduri si atunci primii care au fost loviti au fost un grup foarte numeros de tehnicieni de-ai nostri, colegi de-ai nostri, fara de care actualmente ne e imposibil. E ca si cum dumneavoastra, reporterii, imi luati mie interviu si nu aveti colegii care sa filmeze, nu avem cum sa transmitem mesajul nostru”, a declarat actorul Mihai Calin.