Cristian Tudor Popescu, dupa victoria Vioricai Dancila in PSD: „Este ca Ceausescu venit dupa Dej. Sau Iliescu dupa Ceausescu! Inlauntrul sau insa, Partidul Bolsevic nu se schimba o iota”

23

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a facut o succinta analiza a congresului care a stabilit conducerea PSD, dupa era Dragnea. Analistul sustine ca noul presedinte al PSD, Viorica Dancila, este precum Ceausescu, care i-a urmat lui Gheorghe Gheroghiu Dej. El considera ca PSD nu s-a schimbat deloc.

Loading...

”Cand dispare un dictator de partid si de stat, dupa ce a imbolnavit si contorsionat societatea pana la grotescul crud, echipa lui nu demisioneaza niciodata de la guvernare, cum ar fi corect si de bun-simt. Cu exceptia lui Lenin intemeietorul, toti liderii bolsevici cazuti au devenit in timp record nomina odiosa, in vreme ce tovarasii lor se dadeau cu fond de ten, mimand schimbarea la fata: ieri intunericul, azi Lumina! Dar Enel suntem tot noi!

Dancila dupa Dragnea este Hrusciov dupa Stalin. Sau Ceausescu dupa Dej. Sau Iliescu dupa Ceausescu.

Inlauntrul sau insa, Partidul Bolsevic nu se schimba o iota. telul sau ramane acelasi: puterea cu orice pret, puterea pentru putere, puterea totala. E dispus sa astepte cu rabdare, chiar si decenii, pana se iveste din nou prilejul s-o insface. intre Stalin I si Stalin al II-lea, cunoscut si sub numele de Putin, au trecut 47 de ani. intre Ceausescu I si Ceausescu al II-lea Dragnea, 27 de ani. Nu se stie cate dancile vor trece pana sa scoata capul al III-lea.”, scrie CTP, in Republica.