Primarul penal cu avere nejustificata. Catalin Chereches nu poate justifica peste jumatate de milion de euro

16

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, votat de cetateni pe cand se afla in arest preventiv, nu poate justifica peste 2,7 milioane de lei.

Loading...

Agentia Nationala de Integritate a anuntat luni ca a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 2,7 milioane lei, intre averea dobandita si veniturile realizate de primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

„Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 2.741.026,318 lei intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Chereches Catalin, primar al municipiului Baia Mare, judetul Maramures, in perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017. Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Cluj, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei de catre Chereches Catalin”, se arata intr-un comunicat al ANI.

ANI mai spune ca, intrucat in declaratiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificata) si 15 iunie 2018 Catalin Chereches a declarat informatii neconforme cu realitatea, in speta un imprumut de 500.000 euro acordat in nume personal (in anul 2016), inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii in forma continuata, prevazuta de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din acelasi act normativ.

Catalin Chereches a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiaza (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum si despre existenta diferentelor semnificative.

ANI arata ca primarul din Baia Mare nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in acest sens si precizeaza ca i-a transmis edilului sase solicitari de a prezenta date sau informatii relevante.