Meteorologii avertizeaza. Romania, lovita de un val de canicula. Temperaturile se vor situa intre 34 si 37 de grade, iar disconfortul va fi ridicat

6

Luna lui cuptor debuteaza cu temperaturi caniculare. Meteorologii anunta temperaturi de 34 – 37 de grade in cea mai mare parte a tarii, in zilele de luni si marti. Disconfortul va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau depasi usor pragul critic de 80 de unitati. ”

Loading...

”Pe parcursul zilei de luni, 01 iulie, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara dupa-amiaza in Moldova, in zonele de campie din Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, in sud-vestul si centrul Transilvaniei si in partea continentala a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 34 si 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau depasi usor pragul critic de 80 de unitati”, au anuntat luni, meteorologii.

Potrivit acestora, marti, 02 iulie, vremea va fi caniculara si disconfortul termic accentuat in cea mai mare parte a tarii, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar in zonele de campie si podis se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.

De asemenea, meteorologii anunta ca instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din dupa-amiaza zilei de marti, 02 iulie, la inceput in regiunile nordice, iar apoi (miercuri 3 iulie si joi 4 iulie) si in restul teritoriului, iar vremea se va racori.