Tudor Chirila: Ce s-a intamplat cu Cristi Danilet este mizerabil si absurd! Macar stim un lucru pe fata si nu-l mai ascund nici ei: PSD si PNL aceasi mizerie!

284

Tudor Chirila, una din cele mai cunoscute voci ale protestelor rezist, a izbucnit pe pagina personala de Facebook, dupa excluderea lui Cristi Danilet din magistratura.

„Ce s-a intamplat cu Cristi Danilet este mizerabil si absurd. Absurda este motivarea, cum ca filmuletele de pe Tik Tok in care face pe gradinarul aduc atingere profesiei sau demnitatii de magistrat. Dar Danilet a fost foarte vocal impotriva Ordonantei 13 si a modificarilor legilor justitiei care au scos sute de mii de oameni in strada incepand cu 2017.

Loading...

Ceea ce mi se pare la fel de important e ca omul a redactat impreuna cu alti colegi un manual de educatie juridica si s-a luptat ca educatia juridica sa fie predata in scoli, ceea ce s-a aprobat in Parlament anul asta. Adica a militat pentru niste adulti mai responsabili care sa-si cunoasca drepturile si indatoririle de cetateni. Sanctionarea lui Danilet trebuie privita si in legatura cu numirea unui avocat care facea sluj la interlopi drept presedinte al comisiei juridice din camera deputatilor.

Despre ce vorbim noi aici? Despre un avertisment ca lucrurile s-au schimbat (sau de fapt nu s-au schimbat) si ca cine nu va juca dupa muzica mafiei, va avea probleme. Adica un avertisment pentru toti magistratii. Nu de alta dar cercul coruptiei presupune o justitie slaba, aservita intereselor celor care sunt gata sa dea iama in deturnarea fondurilor publice. Despre asta e vorba: ne-am infratit ca sa putem sa furam din PNRR si PNDL, dar avem nevoie de „justitia noastra”, in caz ca nu furam bine. sI o s-o avem. La punctul a) din competentele CSM scrie asa: apara independenta şi reputatia profesionala a judecatorilor şi procurorilor.

Felul in care suntem luati de prosti noi romanii ar trebui sa jigneasca orice om rezonabil, indiferent de orientarea politica. Nu vom vedea prea curand reparat nimic din ce s-a stricat in 2017 si care a generat cea mai mare miscare de strada de dupa ’89. in schimb primim un semnal clar: suntem la butoane si o sa facem ce vrea muschii nostri cu tara asta. Macar stim un lucru pe fata si nu-l mai ascund nici ei: PSD si PNL aceasi mizerie. Cu binecuvantarea lui Klaus Iohannis care probabil sarbatorste la un golf felul in care reuseste sa astearna peste Romania mult visata liniste a lui Ion Iliescu.

PS. Respect celor doi judecatori CSM care au respins aceasta sanctiune ridicola si grava.
PS2. Sub ochii nostri se lasa noaptea peste sperantele unei Romanii in care legea sa conteze, iar statul sa-si onoreze obligatiile fata de popor”, transmite Chirila.