Tanarul suspectat ca i-a ucis pe cei doi studenti din Iasi a fost prins in Italia. Victimele au avut o moarte violenta, fiind ucise cu zeci de lovituri de cutit

127

Poliţia Română anunță că tânărul Ahmed Sami El Bourkadi suspectat de uciderea unui student marocan şi a prietenei acestuia, la Iaşi, a fost prins în Italia, la Roma.

„Prin cooperarea dintre Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracțiunea de omor, din județul Iași”, a transmis, marți, Poliția Română într-un comunicat de presă. Tânărul a fost prins la Roma și a fost reținut. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare internațională în lipsă. Numele suspectului și fotografia au fost postate pe site-ul Poliției Române, la persoanele urmărite internațional. Ahmed Sami El Bourkadi are părinții din Maroc, dar s-a născut în Canada și are pașaport canadian.

Loading...

Poliţia a inceput să-l caute duminică seară pe studentul cetăţean canadian de origine marocană Ahmed Sami el-Bourkadi, iar luni l-a dat în urmărire naţională şi internaţională. Acesta era coleg de an, la Medicină, cu studentul marocan ucis în vila din Complexul rezidenţial Roua, alături de iubita sa.

Reporter Iași notează că acesta este principalul suspect în cazul dublei crime, însă anchetatorii bănuiesc că ar fi avut un complice. Sursele apropiate anchetei citate de publicaţia locală susţin că acesta făcea parte din anturajul victimelor, iar pentru mobilul crimelor sunt luate în calcul mai multe ipoteze: răzbunare, conflict spontan. De asemenea, din locuinţă au dispărut câteva lucruri, însă nu este clar dacă jaful a fost scopul principal.

Managerul Institutului de Medicină Legală, Diana Bulgaru, a declarat că în urma necropsiei s-a constatat că în ambele cazuri rănile provocate prin înjunghiere erau „trase la indigou”, iar moartea tinerilor a fost una violentă, informează Agerpres.

Fata avea 33 de plăgi prin înjunghiere, bărbatul – 17. La testele preliminare nu au fost identificat consum de droguri. Nu erau arsuri pe corpurile victimelor, deşi a fost foc în casă. Leziunile sunt aproape trase la indigou. Sunt aproape aceleaşi. Au interesat zona organelor vitale. Fata are plăgi profunde, unele dintre ele ajung la coloana cervicală, în zona gâtului. Au avut moarte violentă.

DIANA BULGARU:

Filmul dublului asasinat

Conform Ziarul de Iași, criminalii ar fi intrat în casă miercuri sau joi, pe una dintre cele două uși ale imobilului. Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost luaţi prin surprindere, corpurile fiind îmbrăcate în haine lejere, de casă, arată sursa citată.

Potrivit Ziarului de Iaşi, tinerii s-au apărat și au fugit prin casă, fiind numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, pe pardoseală, pe pereți cât și pe obiecte de mobilier. Victimele au fost găsite lângă patul dintr-un dormitor, la etaj, dar se presupune că au fost prinşi şi omorâţi în camere diferite.

Ucigaşii ar fi pus corpurile împreună pentru a le da foc. În casă a fost găsit un recipient cu lichid inflamabil folosit pentru aprinderea cărbunilor de grătar și o sticlă din plastic cu un rest de carburant. Tinerii aveau numeroase plăgi în zona gâtului și pe antebrațe. Cei doi tineri aveau o relație de un an și locuiau în casa din Moara de Vânt de pe 1 noiembrie. Anchetatorii nu au găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar criminalii ar fi luat telefoanele mobile ale victimelor.