Topul celor mai bune universitati din lume. Singurele doua universitati din Romania incluse in primele 1000!

11

Romania este prezenta in clasa­mentul international Times Higher Education: World University Ran­kings 2020 cu noua universitati, fata de sapte anul trecut. Doua dintre ele se claseaza in intervalul 801-1000, iar celelalte sunt pe pozitii 1001+.

Loading...

Noua universitati din Romania sunt prezente in clasamentul international al universitatilor realizat de Times Higher Education: World University Rankings 2020. Este vorba de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea de Vest din Timisoara.

Dintre toate, singura care se afla in trend ascendent este Academia de Studii Economice din Bucuresti, care a urcat in intervalul 801–1000, comparativ cu anul trecut, cand ocupa un loc in intervalul 1001+. in aceeasi categorie in care se afla si Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Pe locul 1001+ sunt: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara.

Trei universitati, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Timisoara si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, au intrat pentru prima data in clasament, in timp ce Universitatea din Bucuresti a cazut in intervalul 1001+ al clasamentului fata de anul trecut cand era in intervalul 801–1000.

Clasamentul dat publicitatii pe 11 septembrie cuprinde aproximativ 1.400 de universitati din 92 de tari, evaluate in functie de urmatoarele criterii: calitatea procesului educational si a mediului de invatare (30%), calitatea cercetarii reflectata in indicatori de volum, venituri si reputatie (30%) si impactul acesteia reflectat in citari (30%), gradul de internationalizare a universitatii analizat din perspectiva studentilor, profesorilor si partenerilor internationali (7,5%) si transferul de cunostinte spre mediul socio-economic (2,5%).

Topul international arata ca pe primele locuri sunt universitatile Oxford, California Institute of Technology si Cambridge.

Potrivit site-ului https://www.timeshighereducation.com, universitatile britanice inregistreaza un declin fata de anii trecuti, pe fondul cresterii finantarilor din educatie si cercetare in Germania si China.

Oxford este singura universitate britanica care sta bine in clasament, ocupand pentru al treilea an consecutiv primul loc. Clasamentul arata ca Japonia a intrecut anul acesta Regatul Unit in termeni de reprezentare generala cu 10 universitati in plus. Marea Britanie are acum 100 de universitati clasate in total, in timp ce Japonia are 110.