Dancila recunoaste involuntar ca ALDE a iesit de la guvernare! Val de secretari de stat ALDE dati afara de Dancila!

13

Premierul Viorica Dancila a eliberat din functie mai multi secretari de stat ai ALDE, potrivit unor hotarari publicate in Monitorul Oficial. Printre acestia se numara si Andreea Lambru, secretarul adjunct al Guvernului. Deciziile vin la aproape trei saptamani de cand ALDE a iesit de la guvernare.

Loading...

Doar trei dintre secretarii de stat ai ALDE au fost eliberati din functie de catre prim-ministru fara sa solicite acest lucru. Acestia sunt Maria Magdalena Grigore, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Silviu-Danuti Macuta, secretar de stat la Ministerul Cercetarii si Inovarii si Cezar Caleap, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, precizeaza Mediafax.

Alti sase secretari de stat, printre care si Andreea Lambru, secretar adjunct al Guvernului, au fost eliberati din functiile pe care le detineau in Executiv, la cerere.

Prin urmare, Eleodor-Mihai Mandres a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat la Ministerul Finantelor, Ionel Muscalu din cea de secretar de stat la Ministerul Muncii, Iulian Octavian Stana din cea de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Tot la solicitarea lor au fost eliberati posturi si Adrian Vlad Chiotan din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati si Petre Ionel din cea de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate.

Saptamana trecuta, Dancila sustinea ca secretatul de stat de la MAE al ALDE, dat afara acum, o anuntase ca vrea sa ramana alaturi de PSD.

„In teritoriu dar si la nivel guvernamental avem secretari de stat de la ALDE, in teritoriu avem multi colegi de la ALDE, care nu au vrut sa-si dea demisia si care vor sa stea alaturi de PSD. Avem doi secretari de stat care m-au contactat imediat, unul de la Aparare si unul de la MAE, care au spus ca ei nu vor sa iasa din guvernare pentru ca drumul lor li se pare corect alaturi de PSD”, spunea Dancila.

Pe 26 august, ALDE a decis in forurile statutare iesirea de la guvernare si formarea unei aliante electorale cu Pro Romania pentru sustinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidentiale. Cei trei ministri ai ALDE au demisionat a doua zi din Guvern.

Ulterior Viorica Dancila a propus alti trei membri ai ALDE la portofoliile Mediu – Gratiela Gavrilescu, Energie – Ion Cupa si Relatia cu Parlamentul – Alexandru Baisanu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca respinge remanierea ceruta de premierul Viorica Dancila, spunand ca o considera nepotrivita.