Halucinant! O invatatoare a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii de la clasa pregatitoare: A sustinut ca a fost in legitima aparare!

12

O invatatoare suplinitoare dintr-o comuna din Satu Mare a fost retinuta pentru 24 de ore, dupa ce a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii de clasa pregatitoare. Invatatoarea a sustinut ca „a fost atacata, asa ca a fost in legitima aparare”, relateaza Digi24.ro.

Loading...

Incidentul a avut loc miercuri, la scoala din comuna Santau. Copiii au fost dusi la spital, starea lor este in afara oricarui pericol, iar invatatoarea a intrat pe mana politiei.

Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat, la Digi24, ca este cunoscuta situatia acestui cadru didactic agresiv, ca invatatoarea „recidiveaza” in fiecare an, dar ca nu poate fi scoasa din sistem intrucat medicul ii emite in fiecare an aviz ca poate lucra cu elevii.

„Nu are ce cauta in scoala. Situatia se repeta de multi ani cu doamna respectiva. Medicul ii da anual aviz de om sanatos si ea poate sa revina, astfel, la scoala mereu.

Am vorbit acum cateva minute cu inspectorul scolar general de la Satu Mare si el mi-a spus ca ea are o nota la titularizare de 7 si ceva si ca in fiecare an participa la concursul organizat de inspectorat pentru a ocupa un post cu suplinire.

Anual, medicul ii da aviz de persoana sanatoasa, care poate lucra cu copiii, si iata ca ea recidiveaza”, a declarat Ecaterina Andronescu.

De partea sa, purtatoarea de cuvant a Inspectoratului scolar Judetean Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat pentru Edupedu.ro ca elevii sunt in afara oricarui pericol, iar clasa a fost preluata de alt cadru didactic.

“Este vorba despre o invatatoare suplinitoare”, a declarat pentru Edupedu.ro purtatoarea de cuvant a Inspectoratului scolar Judetean Satu Mare, Adriana Dinga.

Dinga a mai precizat ca invatatoarea care a pulverizat spray lacrimogen peste cei doi copii de 6 ani “a fost la concursul de angajare in scoli organizat la nivel judetean in luna septembrie si in urma rezultatelor a fost repartizata, pe 7 septembrie“.