Strigator la cer! Romania, una din cele mai sarace tari din UE, plateste un bugetar cu peste 38.000 de dolari, un salariu mai mare decat al presedintelui Americii, Donald Trump!

6

Deputatul USR Claudiu Nasui atrage atentia, marti, pe pagina sa de Facebook, ca in Romania am ajuns sa avem un director general al unui institut de cercetare de stat cu salariul mai mare decat presedintele SUA.

Loading...

Claudiu Nasui se refera la presedintele Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura “Marin Dracea”, despre care afirma ca are un salariu de 1.943.000 lei pe an, adica peste 38.000 de dolari pe luna.

“La salariul acesta, probabil ca este un lider mondial in cercetarea in silvicultura. Ni se va spune ca acest institut are venituri proprii, deci salariile mari sunt bine meritate. Sa ne uitam putin mai atent peste acest institut. Daca ne uitam indeaproape, vedem ca acele venituri proprii sunt tot fonduri publice in totalitatea lor. Aproximativ o treime din veniturile proprii vin de la stat prin granturi pentru cercetare. O alta treime este din amenajari de paduri pe care acest institut are monopol – deci statul, prin Romsilva, ii plateste. Iar cealalta treime din venituri iese din exploatarea padurilor de stat pe care le are in administrare. Astfel, cei peste 38.000 de dolari pe luna ies in totalitate din banii nostri. Statul a tot investit in acest institut, iar cheltuielile au tot crescut”, a precizat Nasui pe pagina sa de socializare.

Deputatul USR a adaugat in acest context ca Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura “Marin Dracea” nu este singurul intr-o astfel de situatie.

“Exista zeci de astfel de institutii in apanajul statului roman care isi rasplateste consiliul de conducere cu sume obscene, din banii contribuabililor. Nu e prima data cand vedem schema asta. In teorie finantam cercetarea. in realitate finantam sinecuri si salariile celor conectati politic”, a concluzionat Nasui.