Atentie! Aplicatia ruseasca la care s-au expus romanii ascunde riscuri nebanuite!

23

O aplicatie care face furori printre internautii din Romania in ultimele zile, FaceApp, ascunde anumite riscuri la care se expun utilizatorii. Astfel, ca sa vezi cum o sa arati la batranete nu este cea mai inteleapta decizie.

Loading...

In ultimele zile, retelele sociale au fost pline de fotografii in care utilizatorii au impartasit cu prietenii lor cum arata cu par alb si riduri. Acestea au fost realizate cu ajutorul FaceApp, o aplicatie care scaneaza fetele pentru a le face sa para mai tinere, mai batrane sau sa para ca apartin sexului opus. Totul pare distractiv, asta pana afli detaliile din spatele aplicatiei.

Aplicatia a fost creata in Rusia si foloseste o forma de inteligenta artificiala pentru a modifica fetele din orice fotografie pe care le mentine, in acelasi timp, fotorealiste. Aceasta este descrierea pe care Yaroslav Goncharov o ofera aplicatiei. Totusi, aceasta ar fi mai mult decat atat, daca e sa iei in considerare securitatea datelor personale.

Pe scurt, aplicatia ar avea acces la mult mai multe informatii despre tine decat ai crede. Nu e foarte clar ce se intampla cu datele tale, dar cert e ca politica de confidentialitate a aplicatiei nu e tocmai de partea ta. Astfel, odata ce bifezi ca esti de acord cu aceasta, creatorii aplicatiei FaceApp pot face cam orice cu datele tale.

Aplicatia care te imbatraneste e amuzanta. Pana o sa scape de sub control

Aplicatia FaceApp ar putea folosi fotografiile cu tine in scop comercial, pentru a-si antrena propriile sisteme de recunoastere faciala. De asemenea, informatiile despre tine ar putea ajunge si la terti. Daca ai folosit FaceApp, i-ai dat si permisiunea sa vanda oricui datele pe care le are despre tine.

Expertii in securitate cibernetica avertizeaza despre pericolele de care suntem ceva mai putin constienti in lumea digitala. Astfel, ar fi bine sa-ti protejezi imaginile cu tine in acelasi mod in care o faci cand vine vorba de alte informatii despre tine, cum ar fi data de nastere sau codul numeric personal.

Sursa: playtech