Klaus Iohannis saluta numirea lui Donald Tusk in functia de presedinte PPE: „Un semn evident ca falia Est-Vest dispare tot mai mult”

9

Presedintele Klaus Iohannis a salutat, miercuri seara, alegerea fostului premier polonez Donald Tusk in functia de presedinte al Partidului Popular European (PPE), apreciind ca acest lucru arata ca falia intre Est si Vest dispare tot mai mult.

Loading...

”Este o premiera si este o premiera foarte frumoasa. Il cunosc foarte bine pe domnul Donald Tusk si sunt foarte bucuros ca a fost ales cu o majoritate covarsitoare de voturi. Faptul ca avem la PPE prima data un presedinte din partea estica a Europei arata, evident, si in PPE o deschidere semnificativa catre, sa zicem, membrii noi in Uniunea Europeana. Lucru care ne bucura si este un semn vizibil, un semn evident ca falia Est-Vest dispare tot mai mult si asta este, de fapt, ce ne dorim si noi pentru Romania si pentru romani, sa ajungem si la un nivel de trai, si la o societate de maturitatea societatilor din vechile state membre ale Uniunii Europene”, a declarat seful statului roman la sosirea la Summitul PPE care a incheiat prima zi a congresului statutar al familiei politice paneuropene, citat de Agerpres.

Summitul PPE este gazduit de Muzeul de Arta Contemporana din Zagreb.

Donald Tusk a fost ales miercuri in functia de presedinte al Partidului Popular European (PPE) de delegatii reuniti la Zagreb in congresul formatiunii paneuropene.

Tusk, singurul candidat inscris pentru presedintia PPE, a fost validat cu 491 de voturi pentru si 37 de voturi impotriva.

El ii succede lui Joseph Daul si devine primul est-european la presedintia Partidului Popular European de la fondarea acesteia, in anul 1976. Pana acum functia a fost detinuta de doi belgieni (Leo Tindemans si Wilfried Martens), un olandez (Piet Bukman), un francez (Joseph Daul) si un luxemburghez (Jacques Santer).