Cristian Tudor Popescu a sarit la gatul lui Arafat, dupa imaginile din Colectiv: „Uitati capul ala de Nosferatu”!

7

Cristian Tudor Popescu este revoltat de modul in care s-au comportat, in urma cu patru ani, principalii responsabili pentru gestionarea consecintelor tragediei de la Colectiv.

Loading...

„Uitati-va acolo ce face. Uitati capul ala de Nosferatu, il vedeti din spate. Vine pana aici, in dreapta sunt mortii. Se intoarce si se uscheste, in timp ce Oprea-minte mica (fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, n.r.) vorbeste la telefon. Ce face mai departe domnul Arafat? Se cara. O sa mai vina o imagine unde vorbeste la telefon. Nu se apropie de zona respectiva, unde aia stau degeaba. Se intoarce cu spatele si vorbeste la telefon”, a comentat CTP la Digi24.

„Esti principalul responsabil pentru tot ce este acolo”, continua CTP. „El este seful absolut a tot ce se intampla si acest om, in conditiile in care, in mod evident, acolo este o debandada totala, oamenii aia stau in proportie de 95% de pomana, se invart de colo colo si sar peste morti. Si, in aceasta situatie de debandada, principalul vorbeste la telefon. Ca sa arate ca face vreo treaba. Ce trebuia sa faca in secunda aia? Sa-si dea haina jos, sa se duca acolo in fata si sa inceapa sa-i coordoneze pe oamenii astia necoordonati deloc. Asta trebuia sa faca, daca era un sef adevarat”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„La comunisti existau unii de felul asta, care isi suflecau manecile si stateau in prima linie. Domnul Arafat nu are nicio treaba. Se uita si pleaca, vorbind la telefon”.

„E greu sa distrug acest mit al lui Arafat, pentru ca el era folositor poporului astuia, dar nu am ce sa fac. Atunci ne amintim ce a spus – n-o sa uit niciodata: totul a decurs impecabil la interventie si infectii nosocomiale sunt si in Occident”.

„Ce face acest Piedone (Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 al Capitalei, n.r.)? Asta nici macar nu vorbeste la telefon. Se uita ca rama in piatra. Nu face nimic. Se uita si sta si el pe acolo. Iar ministrul de Interne, la fel, vorbeste la telefon, in loc sa intervina. Trebuia sa intervina la fata locului, sa-i organizeze pe oamenii astia cat de cat. Macar sa nu se mai dea cap in cap acolo”.

„Niciunul dintre acesti principali responsabili nu intervine la fata locului. Niciunul”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

CTP spune ca Raed Arafat stia de existenta imaginilor care au fost facute publice abia la patru ani de la tragedie.

„Cum sa nu stie? Daca nu stia, este gravissim. Daca i l-au ascuns si lui, atunci sunt arestabili acesti insi maine. Dar eu nu cred asa ceva, e imposibil. Cum sa nu stie Arafat? Chiar va imaginati? Astia i-au aratat filmul, au stat toti acolo la scuteala cu el, s-au uitat la cinemaul privat si Arafat a zis: lasati-l jos. Cum sa nu stie el, seful?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a comentat si declaratia postata in aceasta seara pe Facebook de Raed Arafat, care a spus ca va vorbi despre Colectiv abia dupa alegerile prezidentiale.

„Domnul Arafat isi justifica topirea in peisaj acum: domnule, eu nu vreau sa influentez campania prezidentiala. Cum isi permite asa ceva? Este executiv, este secretar de stat si trebuie sa dea socoteala in situatia creata. Ce legatura are cu campania? Candideaza la presedintie? Nu pot sa fac decat o singura supozitie: ca are treaba cu doamna Dancila. Doamna Dancila candideaza, domnul Arafat nu candideaza. Dar candideaza sefa lui, domnul Arafat este parte din Guvernul Dancila si atunci nu vrea sa-i creeze probleme sefei. Altfel cum pot interpreta, altfel decat ca pe o aberatie, faptul ca invoca campania electorala ca sa nu spuna un cuvant?

Si comemorarea victimelor de la Colectiv. Pai de ce sa nu vorbesti? Dimpotriva, trebuie sa vorbesti dupa tot ce am vazut aici”, a spus Cristian Tudor Popescu.