Ministrul Vela a rabufnit: „Cine a zis ca nu sunt locuri la ATI?”. Arafat, autorul anuntului, prezent langa ministru a incercat sa lamureasca situatia

33

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni ca sunt locuri la terapie intensiva. De asemenea, secretarul de stat in MAI Raed Arafat a precizat ca atunci cand spunem ca nu mai sunt locuri la ATI la Bucuresti inseamna doar ca nu mai sunt locuri in spitalele COVID din Capitala.

„Nu stiu cine v-a spus. Sunt locuri la ATI. Cine a zis ca nu sunt locuri la ATI? Nu sunt locuri la ATI? Sunt locuri la ATI”, a explicat Marcel Vela, intrebat despre subiect la Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Loading...

La randul sau, Raed Arafat a facut cateva precizari si a spus ca nu mai sunt locuri la terapie intensiva in spitalele COVID-19 din Bucuresti.

„Deci cand spunem ca nu sunt locuri la ATI la Bucuresti inseamna ca in Spitalele COVID din Bucuresti nu mai sunt locuri la ATI. Cand Timisoara spune ca nu are locuri la ATI, inseamna ca nu are locuri la ATI. Plus, una e situatia care a fost in starea de urgenta, una e situatia care este acum. In starea de urgenta am avut medici detasati, medici care au lucrat in alte spitale, ca sa sprijine structura pentru COVID, o parte din ei s-au intors la locurile lor de munca. Deci exista locuri, daca incepem sa ducem fiecare bolnav si sa il trimitem in celalalt capat al tarii”, a explicat Arafat, citat de news.ro.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat luni alte 681 de cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus, confirmate in ultimele 24 de ore, bilantul fiind de 38.139. De asemenea, 12 persoane au decedat, numarul total ajungand la 2.026. Numarul pacientilor cu test pozitiv externati la cerere a ajuns la 972. Numarul pacientilor aflati la Terapie Intensiva se apropie de 300.