Parchetul Militar demareaza ancheta penala in dosarul imaginilor cu interventia pompierilor la incendiul Colectiv!

3

Parchetul Militar incepe urmarirea penala in rem pentru sustragere sau distrugere de probe ori inscrisuri, in urma aparitiei dupa 4 ani a filmarii cu interventia pompierilor la clubul Colectiv, publicata de Libertatea. De asemenea, procurorii fac cercetari, tot in rem, si pentru profanare de cadavre sau morminte, dupa ce Libertatea a scris ca Orlando schiopu, seful ISU Bucuresti, ar fi injurat mortii de la Colectiv.

Loading...

Procurorii de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar au inceput miercuri, 29 octombrie, urmarirea penala in rem (cu privire la fapte) pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, dupa vizionarea imaginilor video publicate de Libertatea, privind interventia pompierilor la incendiul de la Colectiv din 30 octombrie 2015.

”Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus prin ordonanta din data de 29 octombrie inceperea urmaririi penale cu privire la fapte sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu pentru a se efectua cercetari cu privire la aspectele care rezulta din vizionarea imaginilor video aparute in spatiul public in legatura cu modalitatea de interventie si acordarea primului ajutor la incendiul de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015 de catre persoane care au calitatea de militar”, a transmis, marti Parchetul Miliar Bucuresti.

Sursa citata a precizat, de asemenea, ca a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de sustragere sau distrugere de probe ori de inscrisuri.

Infractiunea vizeaza ”imprejurarile in care persoane avand calitatea de militari din cadrul IGSU au retinut si a ascuns pentru o lunga perioada de timp, aproximativ patru ani, mijloace de proba constand in inregistrari audio video ori fotografii care surprindeau momentele ulterioare incendiului din clubul Colectiv”, se mai arata in comunicat.

”Prin aceeasi ordonanta s-a dispus inceperea urmaririi penale si sub aspectul savarsirii infractiunii de profanare de cadavre sau morminte pentru a fi efectuate cercetari referitoare la imprejurarile in care, potrivit inregistrarilor audio-video aparute in spatiul public, o persoana avand calitatea de militar a adresat cuvinte injurioase, posibil la adresa unor persoane decedate in incendiul din clubul Colectiv”, se mai arata in document.

Procurorii precizeaza ca efectueaza acte de urmarire penala in raport de infractiunile mentionate ”in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor de fapt in cauza fiind de legate organele de cercetare ale Politiei Judiciare din cadrul Politiei Municipiului Bucuresti, Serviciul Omoruri”.

Dosarul privind interventia pompierilor la Colectiv, deschis dupa aparitia unei noi filmari difuzate de Libertatea.ro, a fost trimis la Parchetul Militar, a anuntat Parchetul General vineri, intr-un comunicat.

„Procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus disjungerea si declinarea competentei de solutionare a cauzei catre Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, in vederea efectuarii urmaririi penale in ceea ce priveste infractiunile de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa”.