Atentie, cititori! Analiza: EVZ si „Stiri pe surse”, publicatii cu discurs anti-occidental!

16

Evenimentul zilei (patronat de Dan Andronic) si „Stiri pe surse” (patronat de Iosif Buble) sunt, de departe, publicatiile cu cele mai multe materiale anti-occidentale in luna alegerilor europarlamentare, arata o analiza realizata de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii (CRJI).

Loading...

In cadrul Proiectul Lynx, CRJI a monitorizat presa romaneasca in timpul campaniei electorale din luna mai. Concluzia analizei este ca EVZ si Stiri pe surse au avut cel mai mare numar de stiri anti-UE. Pe locul trei se afla Cotidianul lui Nistorescu.

„The undisputed champions are Evenimentul zilei and Stiri pe surse: the first published 36 biased anti-EU news and the latter – 35. On the third place, Cotidianul, with 16 biased anti-EU news”, arata analiza.

Newsweek Romania a descoperit ca, apoi, Evenimentul zilei a sters de pe site mai multe astfel de stiri.

„Intre timp, insa, Evenimentul zilei s-a rusinat de anumite mizerii publicate in campanie si a sters textele de pe site.

Cum e, de pilda, un articol in care prelua integral calomniile lui Dragnea despre cum Romania a devenit o colonie de tradatori. Sau textul in care acelasi Dragnea il acuza pe presedintele Iohannis ca a cerut UE sa sanctioneze Romania, care nu se mai gaseste pe site-ul EVZ”, noteaza jurnalistii de la Newsweek.