Radu Banciu a ajuns la capatul rabdarii si vrea sa renunte! „Asta nu e presa, nu e televiziune. Aici e coruptie, tara e intr-un regres”

32

Realizatorul TV Radu Banciu vrea sa renunte la emisiunea sa de la postul B1 TV – “Lumea lui Banciu”, difuzata inca din 2011, acuzand ca cei de la Consiliul National al Audiovizualului il “rasplatesc” cu cenzura pentru punctele sale de vedere exprimate in direct.

Loading...

“in Romania nu se poate face jurnalism”, a afirmat Radu Banciu, justificandu-si afirmatia amintind de amenzile pe care le-a primit de la CNA pana acum.

Un exemplu concret: amenda pe care a primit-o, fara nicio somatie in prealabil, pentru comentarii facute pe marginea scandalului privind cimitirul de la Valea Uzului, sanctiune ce vine in conditiile in care nu exista o solutionare oficiala a cazului.

”Eu sau altul, care nu e Adrian Sarbu, trebuie sa ne dam peste cap de un milion de ori ca sa le intram in gratii. El e Sarbu, dar are proces pentru evaziune fiscala. Cum sa-i dai licenta pentru televiziuni? O mare dilema la care CNA-ul este corigent. Asa cum au actionat si in cazul nostru de atatea ori si apoi ridicau din sprancene. Nu mi-ati dat somatie niciodata, deci nu pot fi recidivist. Nu e in lexicul limbii romane. intai trebuie sa fii somat. Daca nu am fost somat, nu poti fi executat. Cazul Valea Uzului. 20.000 de lei am primit amenda. Sa va spun un lucru. Este un caz pe care nu l-a solutionat nimeni. Cum va permiteti sa-mi dati amenda, daca voi nici nu stiti ce este acolo? Daca acest caz va fi preluat de autoritatile europene si se va spune ca acel teritoriu este romanesc si ungurii trebuie sa-si puna pofta in cui? Ce o sa faceti atunci? O sa spuneti sa imi recuperez banii in instanta? Cum sa ma sanctionezi? Este un lucru foarte grav. Eu nu stiu niciun jurnalist spaniol sa fi primit vreo amenda pentru toate declaratiile pe care le-au facut pentru independenta Cataloniei. Dvs. de unde stiti?

La fel si in cazul Realitatea. Daca eu nu platesc nicio amenda 7 ani? Sau daca postul la care lucrez nu va da niciun ban 7 ani, ce o sa spuneti? Se inchide televiziunea, nu? Eu nu sunt Dan Diaconescu, sa trag postul asta dupa mine in mocirla. De asta v-am si anuntat decizia mea. in niciun caz in care m-ati condamnat nu ati avut dreptate. Presa scrie isi permite orice, online-ul isi permite orice, singurul segment taxabil este televiziunea, dar numai televiziunile care nu le convin lor. V-am spus, daca esti Adrian Sarbu, poti sa ai datorii imense, primesti licente pentru 5 televiziuni. Cata ura sa acumulezi? Toata lumea stie si rade. Zic: iar l-au amendat pe asta?

Aia de la CNA sunt frustrati ca ma vad pe mine, singurul realizator, singurul om corect, singurul om caruia ii pasa, singurul om care se implica in Romania. Cand ii vad pe ceilalti care modereaza emisiuni politice, mi-e sila. Se vede pe ei cat de putin implicati sunt. Au spagile, prieteniile lor. Asta nu e presa, nu e televiziune. Aici e coruptie, tara e intr-un regres, cum sa faci presa si sa nu te implici? A face presa in Romania, singurul domeniu care mai conteaza este televiziunea”, a declarat Radu Banciu, conform epochtimes-romania.