Opozitia trage un semnal de alarma. PSD a ajuns la fundul sacului si a imprumutat in contul romanilor pana acum peste 11 milioane de lei pe ora!

10

Deputatul USR Claudiu Nasui a atras atentia, miercuri, ca pana acum, in 2019, statul roman s-a imprumutat cu 11.1 milioane de lei pe ora, adica peste 3.000 de lei in fiecare secunda.

Loading...

„De ce e importanta aceasta suma si in general aceasta explozie a datoriei? Pentru ca noi vom fi cei care o vom rambursa. Cu dobanda cu tot. Ieri statul s-a mai imprumutat cu 2 miliarde de euro. Desi ministerul finantelor anuntase ca in tot anul 2019 se va imprumuta cu 4,25 miliarde de euro de pe piete externe, dupa imprumutul am depasit semnificativ aceasta suma si ajungem la 5 miliarde de euro. Dar nu e prima data cand guvernului nu-i ies calculele. Nici cu deficitul nu le iese mai bine. Pentru ca e greu de inteles ce inseamna aceasta cifra, sa o comparam cu munca unui roman pe salariu minim”, a declarat Nasui.

Potrivit deputatului, practic, statul se imprumuta in fiecare ora cu echivalentul muncii a peste 800.000 de romani care muncesc pe salariul minim.

„Dar daca pe pietele externe guvernul pare ca nu mai are bani si se indatoreaza cat poate mai mult, in intern nu a parut deranjat de impactul pensiilor speciale pentru primari sau de noua lege a pensiilor pe care nu avem de unde sa o platim. De fapt, de ce nu? Nota de plata o lasa la noi. Datoriile acestea facute de actuala guvernare au scadenta in 2049. Bineinteles ca lor le convine sa se lafaie in cheltuieli, pentru ca pana in 2049 nu vor mai da ei socoteala de ceea ce fac acum. Numai in timp ce citeati acest mesaj, guvernul ne-a mai indatorat cu 185 de mii de lei”, a precizat Nasui.