Ionel Danca, purtatorul de cuvant al PNL: „Tandemul de maxima prostie economica Dancila – Teodorovici a indatorat Romania cu 50 de miliarde de lei”!

6

Ceea ce se intampla acum in finantele publice din Romania este o nebunie curata. Guvernarea PSD – ALDE a umflat cheltuielile statului in ultimii ani cu o inconstienta care ne va face datori vanduti pe urmatorii 30 de ani, sustine Ionel Danca.

Loading...

„Tandemul de maxima prostie economica Dancila – Teodorovici a indatorat Romania cu 50 de miliarde de lei, de la inceputul anului pana in prezent, si nu sunt semne ca inteleg gravitatea situatiei si ca se vor opri aici.

In timp ce liderii actuali ai PSD fac campanii de imagine desculti in nisip pe plaja, guvernarea lor iresponsabila scufunda Romania in valtoarea imprumuturilor care obliga generatiile urmatoarea la sacrificii majore pentru dezvoltarea tarii.

De ce trebuie noi si copiii nostri sa platim in urmatorii 30 de ani rate la creditele de miliarde de Euro imprumutate de guvernul Dancila – Teodorovici de pe pietele externe la cele mai mari dobanzi din Europa?!

Din cauza guvernarii esuate PSD – ALDE, Romania a ajuns sa se imprumute intr-o perioada de crestere economica la o dobanda de peste 4,5%, mai scump decat s-a imprumutat de la FMI in perioade de criza.

Cu cele peste 10 miliarde de Euro, imprumutate in acest an de guvernarea PSD – ALDE, se putea construi cate un spital nou in fiecare judet sau 300 de kilometri de autostrada, cum ar fi Autostrada Unirii Tg. Mures – Iasi – Ungheni sau cele doua autostrazi peste Carpati, Sibiu – Pitesti si Comarnic – Brasov. Dar, din pacate, PSD – ALDE nici macar nu a inceput pregatirea acestor proiecte majore pentru dezvoltare Romaniei.

Singura preocupare la guvernare a coalitiei PSD – ALDE a fost umflarea cheltuielilor statului din motive electorale si pentru huzurul clientelei lor politice, ceea ce i-a adus in aceasta situatie de a se imprumuta in nestire fara a se mai gandi la viitorul Romaniei. Acest fel de guvernare trebuie sa inceteze imediat”, transmite purtatorul de cuvant al PNL.