Atac armat in Germania: cel putin 9 oameni, ucisi in Hanau. Reactia presedintelui Iohannis

10

Un barbat inarmat suspectat ca ar fi impuscat mortal noua persoane in doua baruri de narghilea din localitatea Hanau din sud-vestul Germaniei si-a exprimat opiniile de extrema dreapta intr-o scrisoare-confesiune pe care acesta a lasat-o, informeaza joi cotidianul german Bild, potrivit Reuters.

Barbatul a fost gasit mort in locuinta sa la scurt timp dupa atacuri si un alt trup neinsufletit, deocamdata neidentificat, a mai fost descoperit la domiciliul barbatului, in Hanau, a anuntat politia germana joi.

Loading...

Potrivit Bild, care nu-si dezvaluie sursele, barbatul a lasat si o inregistrare video in care revendica atacurile. Ziarul mai scrie ca barbatul era cetatean german si ca in masina lui au fost gasite reviste despre munitie si arme. El avea si licenta de vanatoare cu arme de foc.

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat printr-un mesaj transmis pe Twitter, in care condamna ”cu fermitate atacurile violente impotriva unor oameni inocenti”, care au avut loc in Hannau.

Condoleantele mele se duc la cei care si-au pierdut rudele si prietenii. Romania este solidara cu Germania!”, a scris seful statului pe reteaua de socializare.

Noua persoane au fost ucise miercuri seara in Hanau, langa Frankfurt, centrul Germaniei, in doua atacuri al caror presupus autor a fost gasit ulterior mort in locuinta sa, a anuntat politia germana joi, informeaza AFP.

Potrivit autoritatilor, atacul a avut loc in mai multe baruri cu narghilea din centrul orasului Hanau din Germania, aflat la 25 de kilometri de Frankfurt.

Suspectii ar fi omorat initial trei persoane in primul bar, iar la scurt timp au mai comis cinci crime la un altul.

Unul dintre cei despre care se presupune ca sunt vinovati ar fi fost gasit mort in locuinta sa la sapte ore dupa atac. Un alt corp a mai fost gasit in aceeasi casa, insa nu s-au oferit mai multe detalii.

Anchetatorii au gasit de asemenea masina presupusului atacator, care continea munitii si incarcatoare, a precizat presa locala, adaugand ca suspectul avea un permis de vanatoare si ar fi fost german.

Atacul nu este singurul de acest fel, dupa ce in urma cu patru zile a mai avut loc inca unul in Berlin, langa un teatru de comedie, soldat cu un mort, transmite stirileprotv.