Klaus Iohannis: Virusul nu va disparea! Va trebui sa gasim o modalitate de a trai cu aceasta epidemie

27

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca, dupa 15 mai, romanii vor trebui sa gaseasca o modalitate de a trai cu pandemia si sa intre “intr-o noua normalitate”, deoarece coronavirusul nu va disparea.

Klaus Iohannis a precizat ca „se lucreaza la o analiza si la un plan care va prevedea exact cum se va reveni in activitatea economica, in special in zonele care au fost puternic restrictionate, de exemplu zona comerciala”.

Loading...

“Sa nu ne imaginam ca totul revine la normal in 15 mai.

Unele restrictii vor disparea, multe altele, din pacate, vor ramane in picioare si, pas cu pas, dupa un calendar care tine, evident, si de evolutia cazurilor de COVID-19, vom incerca sa intram in ceea ce se numeste «intr-o noua normalitate», fiindca, din pacate, specialistii, expertii, medicii ne spun ca virusul nu va disparea.

Deci, va trebui sa gasim o modalitate de trai cu acest virus, cu aceasta epidemie. Asta inseamna, in traducere libera ca, pe masura ce interdictiile impuse de autoritati vor fi luate inapoi, raspunderea fiecaruia dintre noi va deveni mai mare.

Raspunderea fiecaruia va deveni mai mare pentru toti, in mod special insa pentru categoriile vulnerabile. Cei mai in varsta, cei cu alte afectiuni vor trebui sa aiba mult, mult mai multa grija de ei si noi va trebui sa avem mai multa grija cum interactionam cu persoanele care sunt mai expuse riscului de infectare”, a declarat seful statului de la Palatul Cotroceni.