Cand se vor redeschide scolile in Romania. Planul creat pentru reluarea cursurilor

51

Un plan de repornire a scolilor a fost discutat, miercuri, de presedintele Klaus Iohannis impreuna cu ministrul educatiei Monica Anisie. Cel mai probabil cursurile se vor relua de la inceputul lunii iunie, insa in conditii speciale.

Pana atunci, prezenta profesorilor si elevilor, la scoala de pe internet, va fi monitorizata, anunta Ministerul Educatiei, printr-un ordin care contine instructiunile pentru desfasurarea lectiilor online.

Loading...

Intalnirea de la Cotroceni a durat aproximativ doua ore. S-a discutat un plan de revenire treptata a elevilor la scoala.

Cel mai probabil, cursurile in unitatile de invatamant vor incepe la 1 iunie, asa cum a anuntat si ministrul Sanatatii, Nelu Tataru. Urmeaza ca, in zilele viitoare, conducerea ministerul Educatiei sa aiba o intalnire si cu ministrul Sanatatii pentru finalizarea planului, scrie ProTV.

Intoarcerea se va face treptat si in conditii speciale, vor fi restrictii. in primul rand, autoritatile vor trebui sa asigure masti pentru toti elevii, vorbim despre 3 milioane de elevi.

Apoi, este probabil ca, la inceputul scolii, de la 1 iunie, sa se intoarca la cursuri doar elevii claselor care sustin examenele nationale in aceasta vara. Respectiv, elevii de clasa a 8 a si respectiv clasa a 12-a.

O alta varianta include limitarea numarului de elevi in clase. Concret, in scolile cu un singur schimb elevii dintr o clasa vor fi separati, astfel incat sa fie mai putini. O tura va veni dimineata, o tura dupa-amiaza. Se cauta solutii si pentru scolile cu mai multe schimburi.

Urmeaza ca pana la finalul saptamanii sau inceputul saptamanii viitoare acest plan sa fie anuntat cu toate detaliile.

Pana atunci insa, profesorii si elevii vor continua cursurile pe internet. Iar daca pana acum aceasta activitate de invatare online nu avea un cadru legislativ, astazi printr-un ordin de ministru exista instructiuni clare.

Mai exact, profesorii sunt obligati sa raporteze cum se face predarea pe internet. Mai mult, atat cadrelele didactice cat si elevii sunt monitorizati de scoli, adica prezenta la orele online este obligatorie. in cazul elevilor, vorbim evident doar de cei care au acces la internet si tehnologie.

Tot ghidul de miercuri da libertatea profesorilor de a da note cand se vor deschide scolile pentru activitatea elevilor pe internet in aceasta perioada, insa notele vor fi trecute in catalog doar cu aprobarea elevilor si parintilor.

Acum, aproximativ peste 240.000 de copii nu au nici internet, nici calculatoare, in privinta lor ministrul educatiei spune ca va exista o recuperare a materiei care se va desfasura in clase, la revenirea cursurilor.