Noul ministru al Sanatatii: „Vor veni saptamani si mai grele, vor fi cazuri severe, cazuri si mai critice”

17

Noul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, i-a avertizat pe medici ca vor veni „saptamani si mai grele”. El a anuntat si ca personalul din spitale va avea prioritate la testarea pentru coronavirus.

„Vor veni saptamani si mai grele, vor fi cazuri severe, cazuri si mai critice”, a declarat Tataru, vineri, in prezenta premierului Orban.

Loading...

„Vom asigura testele pentru cei care intra in protocolul de testare. Prioritate la testare va avea personalul medical”, a adaugat noul ministru.

Premierul Orban a spus ca „i-am transmis personal domnului ministru Tataru sa distribuie echipamente de protectie si dezinfectanti si catre medicii de familie si medicii din ambulatoriu”.

„Am vrut sa fiu personal prezent la instalarea in functie a ministrului Sanatatii, Nelu Tataru. Am discutat prioritatile pentru Ministerul Sanatatii in perioada urmatoare, sigur ca pastram aceleasi directii de actiune. Obiectivul nostru fundamental este acela de a apara sanatatea si viata cetatenilor romani, de a reduce raspandirea virusului, de a creste capacitatea de diagnosticare de directiile de sanatate publica pentru a face fata misiunii fundamentale pe care o au in lupta contra coronavirusului, de asemenea, de a pregati spitalele pentru a primi pacienti cu coronavirus.

Am discutat despre urgenta achizitionarii de echipamente de protectie care sa-i protejeze pe toti aceia din sistemul de sanatate publica, care sunt implicati in lupta contra coronavirus si, de asemenea, sa protejeze cadrele medicale si nemedicale din spitale, sa protejeze pe reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica”, a adaugat Orban.