Romanul ucis in atentatul de la Kabul, decorat de presedintele Klaus Iohannis!

7

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca a decis sa il decoreze post-mortem pe romanul ucis in atentatul de la Kabul.

Loading...

Presedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj de condoleante familiei romanului decedat in urma atacului terorist de la Kabul si a anuntat ca acesta va fi decorat post-mortem cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler cu insemn de razboi.

„Transmit condoleante familiei reprezentantului misiunii diplomatice a Romaniei care si-a pierdut viata in urma atentatului terorist de la Kabul. In semn de recunostinta si apreciere pentru daruirea si curajul sau, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis sa il decorez post-mortem cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler cu insemn de razboi. Totodata, ii urez multa sanatate si recuperare cat mai rapida romanului nostru ranit in acelasi atac sangeros”, a declarat miercuri presedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a murit, iar altul a fost grav ranit in urma atacului terorist care a avut loc in noaptea de luni spre marti, la Kabul, in Afganistan, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul de Externe roman, Ramona Manescu, a spus la Digi24 ca romanul care a murit facea parte din structura de securitate care apara misiunea diplomatica a Romaniei in Afganistan si acesta si-a sacrificat viata pentru a-i salva pe ceilalti. Era un om tanar, nascut in 1976 (43 de ani – n.r.), a spus Ramona Manescu.