Klaus Iohannis, felicitat de liderii straini pentru castigarea unui nou mandat!

23

Presedintele Moldovei, prim-ministrul Croatiei, presedintele in functie al Comisiei Europene si liderul PPE au fost primii lideri internationali care i-au transmis lui Klaus Iohannis felicitari in urma realegerii sale in functia de Presedinte al Romaniei.

Loading...

Presedintele moldovean Igor Dodon l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru realegerea sa in functia de presedinte, exprimandu-si cu aceasta ocazie dorinta ca, in acest mandat, cei doi sa reuseasca impreuna sa tina Romania si Republica Moldova „cat mai departe de false dezbateri geopolitice”, potrivit mass-media de la Chisinau, citata de Agerpres.

„Va adresez felicitari cu ocazia realegerii in functia de presedinte al Romaniei si va doresc mult succes in indeplinirea importantelor responsabilitati care va revin. Romanii au facut o alegere importanta si pentru Republica Moldova prin mandatul pe care vi l-au incredintat si am toata increderea ca veti continua sa contribuiti activ la buna conlucrare dintre tarile noastre”, scrie Dodon in mesajul adresat lui Klaus Iohannis pe Facebook.

„imi doresc ca in acest nou mandat al Dumneavoastra sa reusim impreuna sa tinem Romania si Republica Moldova cat mai departe de false dezbateri geopolitice, dar in acelasi timp sa reusim sa apropiem cat mai mult cetatenii nostri si sa lucram pentru bunastarea lor”, afirma Igor Dodon in mesajul postat pe pagina sa de Facebook, in care adauga ca „Republica Moldova apreciaza contributia Dumneavoastra si a romanilor la evolutia sa europeana, dar si sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea tarii noastre”, a mai spus Dodon.

Si fostul prim-ministru de la Chisinau l-a felicitat pe Klaus Iohannis. „Felicitari, domnule Presedinte! Felicitari, dragi romani!”, a transmis Maia Sandu pe Facebook.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de felicitare presedintelui reales al Romaniei: „Sincere felicitari presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, pentru realegere! increderea majoritatii covarsitoare a votantilor arata un merit deosebit pentru noul mandat. Abia astept intensificarea dialogului bilateral in interesul tarilor noastre si al regiunii”.

Din Uniunea Europeana, Klaus Iohannis a fost felicitat de prim-ministrul Croatiei, de presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si de liderul PPE Donald Tusk.

„Felicitari Klaus Iohannis pentru realegere. Sunt multumit ca Romania va continua sa beneficieze de conducerea dumneavoastra responsabila si serioasa”, a scris actualul sef al Consiliului European, Donald Tusk.

„Sprijinul puternic al poporului roman pentru pozitia dumneavoastra proeuropeana inechivoca vine intr-un moment important pentru Europa. stiu ca pot conta pe rolul activ al Romaniei in promovarea proiectului european”, a transmis Jean-Claude Juncker pe Twitter.

Andrej Plenkovic, seful executivului de la Zagreb a scris pe Twitter: „Felicitari dragului meu prieten Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, pentru re-alegere”.

Klaus Iohannis a primit felicitari si de la Tbilisi. sefa statului georgian, Salome Zourabichvili a scris si ea un mesaj de felicitare pentru presedintele reales al Romaniei.

Klaus Iohannis a obtinut, duminica, in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, 65,88% din voturile valabil exprimate, iar Viorica Dancila 34,12%, dupa centralizarea rezultatelor din 99,67% din sectii, a informat, luni, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu.