Traian Basescu: La scorul asta, Iohannis e aproape unsul lui Dumnezeu!

9

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca, in urma votului de duminica, „Iohannis e aproape unsul lui Dumnezeu” si ca scorul obtinut de acesta la al doilea tur de scrutin este unul care „pune sub semnul intrebarii capacitatea intregului PSD de a face performanta politica”. Basescu ii critica dur pe liderii din teritoriu ai social-democratilor, pe care ii catalogheaza drept „lasi” si „mediocri”, care pun la cale o „razbunare ieftina” in loc sa isi asume infrangerea.

Loading...

„Avem Rege! (…) La scorul asta, Iohannis nu e doar unsul poporului, e aproape unsul lui Dumnezeu”, a afirmat fostul presedinte Traian Basescu luni seara, intr-o interventie la Digi 24.

Acesta a spus ca, in opinia sa, scorul obtinut in al doilea tur de catre Klaus Iohannis „pune sub semnul intrebarii capacitatea intregului PSD de a face performanta politica”.

Traian Basescu i-a criticat virulent si i-a ironizat pe liderii din teritoriu ai PSD pe care i-a catalogat drept „lasi”, sustinand ca acestia, in loc sa isi asume un esec care este al lor, dau vina exclusiv pe candidat pentru scorul mic obtinut la alegerile prezidentiale.

„Oamenii din PSD, de regula, sunt lasi. Cand le tragi una peste falci se gudura, iar aici reprezentativ pentru ei este Ponta, care ori de cate ori a fost o tensiune a abandonat. Acum au lasitatea sa nu-si asume toti cei care se pretind lideri ai PSD-ului, dau vina pe Dancila si incearca sa se ascunda sub esecul lui Dancila, fara a recunoaste ca, in primul rand, este esecul lor. La Vrancea sa stiti ca nu a fost Dancila presedinta de organizatie, la Olt, la Suceava, la Botosani, la Iasi, la Vaslui, nu a fost Dancila, au fost ei. Iar acum vin, in frunte cu Ciolacu, sa-i capul pentru vinovatie doamnei Dancila. Eu va spun ca, asa cum este doamna Dancila, este mai onesta si mai inteligenta decat fiecare dintre ei, va dati seama care-i nivelul in PSD daca doamna Dancila este cea care ii reprezinta din toate punctele de vedere. Dupa parerea mea, vor face o razbunare ieftina, vor crede ca au luat masuri, dar nu se uita la ei. Ei nu mai au oameni capabili sa fie lideri. asta-i adevarul. Iar vremea PSD-ului a trecut. Va deveni un partid mediu”, a mai spus Traian Basescu.

Europarlamentarul PMP a adaugat ca marea problema a PSD este ca in acest partid nu mai vin oameni de valoare, iar politicienii valorosi au fost inlocuiti „cu mediocritati de tip Ciolacu”, cu „doamne cu strigaturi de tip Olguta Vasilescu”.

„asta-i nivelul, e nivel scazut, nivel de strigatori de Romania Mare. Un partid nu se poate reface fara lideri credibili. Nu au cum sa se refaca in situatia actuala, nu au crescut lideri, au indepartat tot ce a fost valoros ca sa ramana niste mediocri la fraiele partidului, iar astazi suporta consecintele”, a adaugat Traian Basescu.