Surse: Trei nume pe lista scurta a lui Iohannis pentru inlocuirea Vioricai Dancila!

9

Surse politice citate de Digi24 anunta deja care numele luate in calcul pentru functia de premier dupa succesul motiunii de cenzura. Ludovic Orban nu este pe aceasta lista. Numele luate in calcul pentru postul de prim-ministru sunt: Emil Hurezeanu, actualul ambasador in Germania, Dragos Tudorache, europarlamentar PLUS, fost ministru de Interne in Guvernul Ciolos, Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politica monetara la BNR, anunta Digi24.

Loading...

Klaus Iohannis a declarat de doua ori, apasat, in cursul zilei de luni ca „abia astept sa pice guvernul”, semn ca Guvernul Dancila nu mai are sanse de scapare.

Motiunea de cenzura, initiata de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, a fost depusa marti in Parlament.

Motiunea, intitulata „Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!”, are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO Romania, ALDE, UDMR, minoritati nationale, dar si de la fosti parlamentari PSD. Patru parlamentari PSD, doi senatori si doi deputati, au semnat motiunea de cenzura.

Cei patru parlamentari PSD care au semnat motiunea de cenzura sunt senatorii Ioan Talpos si Emanoil Savin, alaturi de deputatii Marius Bota si Mihaita Gaina.

„Stim ca se exercita presiuni uriase fata de semnatarii motiunii si ca Guvernul si premierul au scos la bataie toate resursele pentru a bloca motiunea”, a declarat vicepresedintele PNL Raluca Turcan.

„Dancila este intruchiparea incompetentei. Este inadmisibil ca o astfel de persoana sa ocupe functia de premier. Doameni Dancila i0a fost frica sa vina in fata Parlamentului, o aduce aici fortat, ca sa picam acest guvern care este rusinea Romaniei”, a spus si deputatul USR Stelian Ion.