KLaus Iohannis a dezvaluit planurile pentru al doilea mandat: „Ambitiile mele sunt mai mari. Va fi un mandat mult mai intens”

9

Avand in vedere numarul mare de voturi exprimate in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis spune ca are in plan sa cheme la consultari partidele pentru cresterea numarului de parlamentari care sa ii reprezinte pe romanii din afara granitelor tarii.

Loading...

Acesta ar fi unul din obiectivele lui Klaus Iohannis pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni, despre care spune ca va fi unul „mult mai intens”.

„Am avut cu ocazia acestor alegeri surprize din cele mai placute. La primul tur (in diaspora – n.n.) s-a atins un record care e tinut doua saptamani, in turul doi s-a atins un nou record, avem practic un milion de votati. Eu imi doresc ca ei sa fie mult mai bine reprezentati in Parlament si voi avea discutii cu partidele pentru a creste numarul parlamentarilor din diaspora”, a declarat, marti, presedintele.

Klaus Iohannis a mai spus ca are ambitii foarte mari in cel de-al doilea mandat, care se refera la consolidarea statului si reformarea institutiilor.

„Ambitiile mele sunt mai mari si dorinta mea de a consolida, de a reseta statul, de a reforma institutiile este mai mare. Recunosc, imi doresc mai mult si mai bine pentru romani si pentru Romania. Din acest punct de vedere, va fi un mandat mult mai intens si cu rezultate zic eu semnificative”, a spus presedintele.

Cat despre alegerile anticipate despre care s-a vorbit in ultima vreme, dupa caderea Guvernului Dancila, presedintele spune ca raman, in continuare, o varianta buna, insa problema trebuie discutata si pregatita.

„Alegerile anticipate sunt o soluţie buna şi ar fi de dorit sa se ajunga la alegerile anticipate. insa acum este inca prea devreme ca sa ne exprimam asupra unui termen. Au loc reaşezari şi in partidele politice, trebuie sa avem un pic de rabdare pana cand lucrurile se reaşeaza. Voi relua discuţiile mele cu liderii politici şi la final voi concluziona in ce masura se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate”, a declarat Klaus Iohannis.

Tot in cursul declaratiilor facute marti, la Cotroceni, presedintele a spus ca a fost sunat de contracandidata lui din turul doi, Viorica Dancila, care l-a felicitat, scrie Digi24.ro.

„M-a sunat doamna Dancila ieri, pe la pranz, si am vorbit. M-a felicitat”, a spus Iohannis.