Vlad Voiculescu: „Astept de la Nicusor Dan sa se retraga, daca nu va fi desemnat candidat pentru Primaria Bucuresti”

16

Vlad Voiculescu, candidatul formatiunii PLUS pentru functia de primar al Municipiului Bucuresti, se asteapta ca Nicusor Dan (candidatul USR pentru aceeasi functie) „sa se retraga daca nu va fi desemnat candidat, dupa competitia interna din Alianta USR-PLUS.

Loading...

„Trebuie sa fie clar ca in alianta vom avea un singur candidat si cine se inscrie si nu va fi ales candidat comun, atunci sa se retraga. Eu asta voi face si astept asta de la Nicusor Dan”, a declarat Vlad Voiculescu in cadrul unui interviu acordat Hotnews.

Voiculescu a precizat ca, in prezent, „nu exista niciun fel de nemultumire legat de desemnarea lui Nicusor Dan” si ca decizia aliantei USR-PLUS referitoare la alegerea candidatului unic poate fi de trei feluri: desemnarea prin alegeri interne, invitarea sustinatorilor sa voteze, alaturi de membrii de partid sau desemnarea candidatului unic in urma sondajelor interne.

„Vom cantari intern avantajele si dezavantajele si vom lua o decizie. Preferinta mea nu e pentru sondaje. Daca ne uitam la alegerile prezidentiale sau europarlamentare, vedem ca interesul oricarui partid este sa ii aiba pe sustinatori tot mai aproape de procesul decizional. Le da oamenilor posibilitatea sa spuna cu cine sa mearga mai departe. Eu merg pe varianta de a vota si membrii de partid si sustinatorii USR si PLUS. Este varianta de mijloc”, a spus Voiculescu.

Intr-un interviu acordat Digi24.ro, Nicusor Dan a declarat ca, „in ipoteza in care opozitia o sa aiba candidat unic si acela nu voi fi eu, atunci nu candidez. Intr-o multitudine de alte ipoteze, raman in cursa”.

In cadrul aceluiasi interviu, Nicusor Dan a prezentat datele unui sondaj, realizat in luna august, in care Gabriela Firea avea 30% din preferintele bucurestenilor, Nicusor Dan 28%, Rares Bogdan 22% si Vlad Voiculescu 12%.