Papa Francisc va folosi in Romania papamobilul Dacia

34

Vineri ajunge in Romania Sanctitatea Sa Papa Francisc. Acesta va folosi pentru deplasare inclusiv un papamobil romanesc. Autoturismul a fost conceput de uzina Dacia si SPP in conformitate cu normele de securitate.

Loading...

Papamobilul romanesc a fost realizat ca urmare a unei analize a prezentei Papei Francisc in alte tari, care conform traditiei au oferit si pus la dispozitia Suveranului Pontif pentru deplasare, masini de productie autohtona.

Momentul utilizarii papamobilului romanesc este decis deja, dar din motive de securitate aceasta informatie nu poate fi facuta publica deocamdata, dupa cum transmite echipa de protectie care se ocupa de vizita in Romania a Sanctitatii Sale Papa Francisc.

Papamobilul romanesc a fost vazut si agreat de Sanctitatea Sa Papa Francisc:

Din echipa de protectie din Romania a Suveranului Pontif fac parte pe langa ofiterii SPP si doi ofiteri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal.

Vizita in Romania va fi a 29-a calatorie apostolica a Papei Francisc. Suveranul Pontif se va afla in tara noastra de vineri pana duminica, la invitatia autoritatilor statului roman si a Bisericii Catolice din Romania.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa Papa Francisc va vizita Bucurestiul, Iasul si Blajul, precum si sanctuarul marian de la sumuleu-Ciuc.