Ursula von der Leyen, noul presedinte al Comisiei Europene

5

Plenul Parlamentului European, reunit marti la Strasbourg, a votat pentru numirea Ursulei von der Leyen in functia de presedinte al Comisiei Europene. 374 a fost majoritatea necesara, iar candidatul PPE a adunat 383 de voturi. 327 dintre europarlamentari au votat impotriva.

Loading...

Rezultatul votului a fost foarte strans, la limita chiar, provocand emotii liderilor PPE. Daca ea ar fi fost respinsa de plenul Parlamentului, s-ar fi reluat negocierile la nivelul Consiliului European si este putin probabil ca popularii sa mai fi avut sansa nominalizarii unui alt candidat.

Ursula von der Leyen a discutat cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu populistii, incercand sa isi asigure sprijin in conditiile in care voturile socialistilor nu erau de partea sa.

Ursula von der Leyen a promis, in plenul Parlamentului European, politici pentru salvarea climei, empatie pentru imigranti si necesitatea salvarii celor care pornesc pe mare spre Europa, si taxe mai mari pentru marile companii de tehnologie, transmite DPA. ‘Provocarea noastra cea mai urgenta este sa pastram planeta sanatoasa’, a declarat Ursula von der Leyen in fata eurodeputatilor, inaintea votului.