Prima reactie a presedintelui Iohannis dupa succesul lui Kovesi: „O victorie importanta pentru Romania, cu atat mai mult cu cat a fost obtinut in pofida faptului ca Guvernul PSD a incercat permanent sa blocheze candidatura unui profesionist”

3

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, joi, dupa ce Consiliul Uniunii Europene a votat covarsitor in favoarea Laurei Codruta Kovesi pentru numirea in functia de procuror sef european.

Loading...

Declaratia integrala a sefului statului:

„Salut votul acordat astazi in reuniunea Comitetului Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg in favoarea candidaturii doamnei Laura Codruta Kovesi pentru pozitia de procuror sef al Parchetului European.

Ma bucur ca votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substantial, fapt care confirma aprecierea pentru pregatirea, experienta si competenta doamnei Kovesi.

Rezultatul de astazi reprezinta o victorie importanta pentru Romania, cu atat mai mult cu cat a fost obtinut in pofida faptului ca Guvernul PSD a incercat permanent sa blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa impotriva coruptiei si in apararea statului de drept.

Asa cum am actionat in acest caz, voi continua sa sprijin romani integri, competenti si profesionisti in functii de conducere la nivelul institutiilor Uniunii Europene”.