Viorica Dancila, umilita de un europarlamentar belgian: „Romania merita ceva mai bun”

43

Copresedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, i-a transmis, marti, Vioricai Dancila, ca guvernul pe care il conduce nu se ridica la inaltimea Europei. El a afirmat ca Romania merita „ceva mai bun”.

Loading...

„Sincer, spectacolul pe care ni-l da guvernul dumneavoastra nu este la inaltimea Europei si nici la inaltimea Romaniei. Romania merita ceva mai bun”, i-a transmis Philippe Lamberts Vioricai Dancila, in plenul Parlamentului European.

El a adaugat ca guvernul roman e „obsedat” de ideea ca justitia trebuie controlata.

„E un Guvern care pare sa fie obsedat de idee ca justitia trebuie controlata, pentru a evita ca politicieni sa fie condamnati pentru coruptie si sa nu mai poata fi eligibili. Mi se pare ca toata energie partidului de guvernare e inghitita de acest subiect. Constat ca rapoartele intocmite de catre Consiliuul Europei, de Comisia de la Venetia dar si de catre GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”, a afirmat Lamberts, citat de Mediafax.

Liderul grupului Verzilor din PE i-a mai reprosat Vioricai Dancila ca guvernul pe care il conduce blocheaza numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european:

„Asteptam inca posibilitatea de a o audia (pe L.C. Kovesi-n.r)”, a mai spus Philippe Lamberts.