Un padurar din Maramures a fost executat in stil mafiot de hotii de lemne!

14

Un padurar de la Ocolul Silvic Strambu Baiut a fost omorat miercuri seara de catre hotii de lemne, acesta fiind impuscat cu o arma de vanatoare. Potrivit unei postari, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, George Mihailescu, a aratat ca riscurile la care sunt supusi silvicultorii au mare legatura cu violenta semanata in societatea romaneasca.

Loading...

„Din pacate aveam o seara trista ! La Romsilva – Directia Silvica Maramures, Ocolul Silvic Strambu Baiut, in aceasta seara (miercuri – n.r.) hotii de lemne l-au omorat cu violenta pe padurarul Pop Liviu. Violenta a fost extrema, astfel ca nu o pot descrie! Sunt in judetul Maramures, pe drumul spre paraul unde l-au omorat pe acest padurar care avea doar 30 de ani! Riscurile la care sunt supusi silvicultorii au mare legatura cu violenta semanata in societatea romaneasca! Noi facem lucruri bune: plantam, crestem si ingrijim padurea, care este cel mai mare dar harazit omului de Dumnezeu! Ce au cu noi?”, se arata in documentul citat.

IPJ Maramures a anuntat la randul sau intr-un comunicat ca miercuri seara, intr-o padure dintre localitatile Rogoz si Lapusul Romanesc, a fost gasit decedat un barbat.

„S-a constituit o echipa complexa de cercetare care desfasoara activitati pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a decedat barbatul. A fost identificat, este vorba despre un padurar in varsta de 37 de ani. Cazul a fost preluat de catre un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures”, se arata in comunicatul IPJ Maramures.

Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax ca padurarul respectiv ar fi primit o sesizare privind un furt de lemne si ar fi fost impuscat de hoti cu o arma de vanatoare.

„S-a constituit o echipa complexa pentru verificarea tuturor aspectelor ce tin de acest caz de violenta. in cauza s-a deschis dosar penal pentru savarsirea infractiunii de omor”, au spus sursele citate.

Barbatul a lasat in urma o familie cu trei copii.

Vecin: Au ramas acasa 3 copii, doua fetite si unul de 5 ani.

Vecin: L-au omorat, batut… De furat s-a mai furat, da nu s-a mai intamplat asa ceva. Se cunosteau, ca hoti de lemne sunt demult, nu de acum.

Nu este primul caz in care un angajat al directiilor silvice este victima hotilor de lemne. Mihai Lesan, purtator de cuvant Directia Silvica: La nivel national, incepand din 1 ianuarie 2019 pana la data prezenta s-au inregistrat 16 agresiuni la adresa personalului silvic. Per ansamblul padurii romanesti au fost 168 cazuri la nivel national.

In urma cu o luna, un alt padurar, angajat al Ocolului Silvic Pascani, a fost ucis de trei barbati surprinsi in timp ce taiau ilegal arbori.