Mircea Geoana, numit oficial in functia de secretar general adjunct al NATO!

6

Mircea Geoana a fost numit joi, in mod oficial, secretar general adjunct al NATO. Geoana a devenit, astfel, romanul aflat in cea mai inalta pozitie in ierarhia Aliantei Nord-Atlantice si prima persoana din Europa Centrala si de Est care ocupa aceasta pozitie, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul NATO.

Loading...

„Sunt incantat sa anunt numirea lui Mircea Geoana in functia de secretar general adjunct al NATO”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Este un suporter devotat al intaririi relatiilor transatlantice, a carui indelungata experienta in functii de stat si diplomatice ii va fi de ajutor in noua functie”.

Dupa preluarea functiei, Mircea Geoana a declarat ca desemnarea sa este recunoasterea faptului ca Romania este „un aliat serios”, informeaza Mediafax.

„Desemnarea mea in aceasta functie este o recunoastere a faptului ca Romania este un aliat serios, care isi ia in serios angajamentele , care cheltuieste 2% din PIB pentru aparare, obligatiile noastre asumate in cadrul Aliantei”, a spus Geoana.

Mircea Geoana este fondatorul si presedintele Institutul Aspen Romania. A fost presedinte al Senatului Romaniei, in perioada 2008-2011, ministru de Externe (2000-2004) si ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii (1996-2000).